https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bewoners Het Havenhuis dromen van kabouterparadijs

Directrice Gudrun Deryckere, ergotherapeut Wendy Vandevelde en zorgcoördinator An Vuylsteke samen met de bewoners Marianne, Hilde, Lindsey, Philippe en Nico en de tuinkabouters.© (Foto KVCL)
Directrice Gudrun Deryckere, ergotherapeut Wendy Vandevelde en zorgcoördinator An Vuylsteke samen met de bewoners Marianne, Hilde, Lindsey, Philippe en Nico en de tuinkabouters.© (Foto KVCL)
Redactie KW

Vzw Het Havenhuis in Reninge verkoopt tuinkabouters die de mensen kunnen beschilderen, waarna ze een plaatsje krijgen in de tuin van de zorgvoorziening. De actie is een gigantisch succes.

Vzw Het Havenhuis in Reninge is een vergunde zorgaanbieder die ondersteuning en begeleiding biedt aan mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Sinds kort staan daar vijf tuinkabouters in de tuin. “Die kwamen daar eerder toevallig terecht”, zegt ergotherapeut Wendy Vandevelde. “Een tijdje geleden bestelden we materiaal voor een andere activiteit. Om geen portkosten te moeten betalen, voegden we nog vijf tuinkabouters aan de bestelling toe. De bewoners beschilderden die. Maar ze willen er nog meer, liefst een heus kabouterparadijs!”

Dus lanceerde Het Havenhuis een oproep. Wie wil, kan een witte tuinkabouter aankopen voor 10 euro, inclusief verf. “De bedoeling is dat de mensen de tuinkabouter versieren en die daarna een plekje komen geven in onze tuin”, zegt zorgcoördinator An Vuylsteke. “Een ideale bezigheid voor kinderen tijdens de paasvakantie. Door corona hebben onze bewoners minder contact met de buitenwereld. Ze zullen er echt van genieten als de mensen hun kleurrijke, hippe en creatieve tuinkabouters aan het raam komen tonen. We koppelen er ook een kleine wedstrijd aan.”

Al een tachtigtal tuinkabouters zijn gereserveerd. Geïnteresseerden kunnen mailen naar bewoner@hethavenhuis.be of bellen op net nummer 057 22 16 90. Na afspraak kan je dan de kabouter afhalen. Betalen kan ter plaatste, bij voorkeur contant. (KVCL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.