Bende Roemenen terecht voor inbraken in bestelwagens vanuit Frankrijk

© gf
Redactie KW

Een bende van vijf Roemenen riskeert voor de rechtbank van Kortrijk tot 15 maanden cel voor een reeks van inbraken in bestelwagens in onze regio. Ze zakten vanuit Frankrijk af om in te breken en de buit dan te verkopen. Ze verblijven al vier maanden in de cel nadat ze op heterdaad betrapt konden worden.

Op 22 november ging het alarm van een bestelwagen in Anzegem af. Het slot van de bestelwagen bleek opengebroken en een auto met Franse nummerplaat stoof weg. De politie slaagde er in de wagen te onderscheppen. Aan boord zaten vijf Roemenen, in de auto lag gestolen werkmateriaal.

Vier van hen gingen over tot bekentenissen. Het was telkens Ion P. die de sloten met een aangepaste schroevendraaier open brak. Hij heeft ook in Frankrijk al een strafregister en werd in België ook al twee keer veroordeeld. “Die nacht vloeide de drank rijkelijk. Ik weet het allemaal niet zo goed meer wat er is gebeurd”, verklaarde hij.

Op het beklaagdenbankje zat ook een vader en zijn zoon. De zoon ontkende zijn betrokkenheid. “De anderen waren kennissen van mijn vader. Ik ging die avond enkel met hem mee om te drinken. Ik bleef de hele tijd in de auto.” Vonnis op 1 april. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.