BekaertDeslee wint de allereerste en internationale NBF Sustainability Award

Het West-Vlaamse bedrijf nam het op tegen vier Britse concurrenten.© BekaertDeslee
Het West-Vlaamse bedrijf nam het op tegen vier Britse concurrenten.© BekaertDeslee
Redactie KW

BekaertDeslee, fabrikant van matrastextiel en matrascovers met hoofdzetel in Waregem, heeft de allereerste NBF Sustainability Award in de wacht gesleept. BekaertDeslee nam het op tegen vier Engelse finalisten Jaybe, Harrisson Spinks, Hypnos en SilentNight maar kon uiteindelijk de professionele vakjury het meest overtuigen.

De wereldspeler, BekaertDeslee, met hoofdzetel in Waregem, sleepte de allereerste NBF Sustainability Award in de wacht. Deze prestigieuze award werd uitgereikt door de Nationale Bed Federatie (NBF) in het Verenigd Koninkrijk. BekaertDeslee nam het op tegen vier Engelse finalisten Jaybe, Harrisson Spinks, Hypnos en SilentNight maar kon uiteindelijk de professionele vakjury het meest overtuigen.

De National Bed Federation is de erkende brancheorganisatie die de Britse fabrikanten van bedden en hun leveranciers vertegenwoordigt. Opgericht in 1912, zijn de leden vandaag de dag goed voor ongeveer 75 procent van de totale omzet van beddengoed in het Verenigd Koninkrijk.

“We kwamen tot het unaniem besluit BekaertDeslee als winnaar uit te roepen wegens het engagement van het management en het inzetten van nieuwe digitale technologieën om van het bedrijf een duurzame onderneming te maken”, zegt jurylid David Fitzsimons.

“Het winnen van de Sustainability NBF Award is een zeer belangrijke erkenning voor ons team in alle business units”, zegt Frédéric Beucher, CEO van BekaertDeslee. “We zijn ambitieus en willen in de toekomst nog meer inzetten op duurzaamheid met een focus op drie belangrijke pijlers: ‘Meer doen met minder’, ‘Respect en ontwikkeling’ en ‘Ecologische producten’. “Deze drie pijlers vormen de basis voor onze dagdagelijkse managementacties en onze strategische ontwikkelingsplannen voor de middellange tot lange termijn”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier