Bea Muys uit Kortemark kiest voor pasta met zalm en broccoli

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de pasta met zalm en broccoli van Bea Muys uit Kortemark.

Koken is echt me-time voor Bea Muys. “Een keer per week ga ik naar de kookles in Brugge. De dames daar zijn intussen echte vriendinnen geworden”, zegt ze.

“Daarnaast geef ik ook kooklessen bij KVLV. Ik ga langs bij verschillende afdelingen in heel West-Vlaanderen voor workshops. ‘Lekker snel’ is een van de thema’s. Dit receptje past daar perfect bij. Moeilijk is het niet, wel heel smaakvol.”

Bea Muys uit Kortemark kiest voor pasta met zalm en broccoli

RECEPT

voor vier personen

INGREDIENTEN

– 400 gram pasta naar keuze

– 250 gram gerookte zalm

– 1 broccoli

– een half bakje champignons

– 3 dl lichte room

– half blokje kippenbouillon

WERKWIJZE

Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Stoom of kook beetgaar in licht gezouten water. Laat koken zonder deksel en verfris daarna meteen onder koud stromend water. Zo hou je de broccoli mooi groen.

Snij de zalm in reepjes van ongeveer een centimeter breed. Breng ze op kamertemperatuur.

Snij de champignons in schijfjes en stoof ze aan in wat boter.

Kook de room op met het verkruimelde halve blokje kippenbouillon. Kruid met peper en voeg er de champignons en koude broccoli aan toe.

Kook de pasta al dente zoals voorgeschreven op de verpakking.

Giet de saus over de pasta en schik er de reepjes zalm over net voor het opdienen.