De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Maak nu zelf de moelleux van het Hof Van Cleve dankzij Bart Decroos uit Waregem.
Met jobs bij Comme Chez Soi, Hof Van Cleve en Berto kan Bart Decroos buigen op heel wat ervaring in professionele keukens. Voor een zomers dessertje moet hij niet lang nadenken : “Met dit recept lukt je moelleux gegarandeerd. De basis wordt nog altijd gebruikt in het Hof van Cleve en bij restaurant Berto in Waregem. Belangrijk is dat je alle ingrediënten exact afweegt. Het beslag kan je een week in de koelkast bewaren. Afbakken doe je à la minute.” Bart gebruikt soepele aluminium vormpjes met een diameter van 7 cm en een hoogte van 5 cm. “Door de lijntjes in de vorm komt de moelleux mooi naar boven in de oven”, zegt hij. Dresseren doet Bart met enkele frambozen, crumble van cookie en een bolletje vers gedraaide ananassorbet. “En een takje munt uit onze minimoestuin maakt het af.”

RECEPT
voor vier kleine moelleux
INGREDIENTEN
– 40 gr suiker
– 36 gr bloem
– 60 gr zwarte chocolade (bij voorkeur Callebaut nummer 811)
– 40 gr boter
– 2 eitjes
WERKWIJZE
Meng de bloem en de suiker goed.
Laat de boter smelten. Voeg de chocolade toe en laat ook smelten.
Giet alles samen en meng tot een gladde massa met de klopper. Spatel eitje per eitje onder het beslag.
Vet de vormpjes in. Smeer de boter niet gewoon rond in de vorm, wel uitstrijken naar boven toe. De moelleux zal namelijk de richting van de boter volgen.
Vul de vormpjes en zet ze in een voorverwarmde oven op 200 graden. Laat drie minuten bakken en draai het vormpje 180° om nog eens drie minuten te laten bakken. Zo wordt de warmte gelijkmatig verdeeld.
Haal de moelleux uit de vorm en dresseer.