Barbecueteam De Fielesoofen viert zijn 20ste verjaardag

Het barbecueteam De Fielesoofen met van links naar rechts Jonathan Dockx, Patrick Vanrietvelde, Joannes Verhelst, Steven Declerck en Rudy Jaques. Ontbreken: Hans Neels, Steven Jonckheere en Joachim Hostens. (foto JS)
Redactie KW

Het plaatselijke barbecueteam De Fielesoofen, dat begin september 2022 het WK barbecue in Torhout georganiseerd heeft, bestaat 20 jaar.

Tegelijkertijd leidt het vijf jaar de Belgische tak van de World Barbecue Association WBQA. Om beide jubilea te vieren, zetten De Fielesoofen tijdens de tuin- en lifestylebeurs Hof en Huys van vrijdag 17 tot en met pinkstermaandag 20 mei een barbecuevierdaagse op in het domein d’Aertrycke aan de Zeeweg. Iedereen is er welkom voor een hapje, een drankje en een leuke babbel onder de bekende leuze Fire, Food, Friendship and Fun.

Drie nieuwkomers

Na hun passage op Hof & Huis stomen De Fielesoofen zich klaar voor het wereldkampioenschap barbecue op 27 en 28 juli in het Duitse Stuttgart. “Meer dan honderd teams, waaronder een tiental Belgische, nemen aan het WK deel”, zegt Steven Declerck namens De Fielesoofen. “We willen er tonen wat we in onze mars hebben. We leggen een supportersbus in die vanuit Torhout vertrekt voor een driedaags culinair avontuur. Inschrijven kan tot eind mei.”

De Fielesoofen bestaan uit acht heren, onder wie drie nieuwkomers: Jonathan Dockx, Joannes Verhelst en Joachim Hostens. Plus de ouwe getrouwe voorzitter Rudy Jaques, Steven Jonckheere, Steven Declerck, Patrick Vanrietvelde en Hans Neels.

Misschien straks EK

Het team heeft een moeilijk jaar achter de rug na het overlijden van Eric Dewulf eind augustus 2023. “Eric was een van onze stuwende krachten en laat een grote leemte na”, vervolgt Steven. “Hij was onze rots in de branding. We zetten onze werking voort met hem in gedachten. Om onze groep te versterken, hebben we Jonathan, Joannes en Joachim aangetrokken, de drie J’s. We blijven plannen smeden. Het idee om het Europees kampioenschap in België te organiseren, ligt op tafel. Als we de nodige steun krijgen, zou dat in Torhout kunnen.” (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier