Bakker Gabriël bakt zijn laatste broodjes

Zondag was de laatste dag dat Gabriël Frimout en Ilse Maertens hun bakkerij openden.© LVW
Zondag was de laatste dag dat Gabriël Frimout en Ilse Maertens hun bakkerij openden.© LVW
Redactie KW

Na 36 jaar stoppen Gabriël Frimout en Ilse Maertens met hun bakkerij in de Nieuwstraat in Wervik.

Zondag was de laatste werkdag van warme bakker Gabriël Frimout die halfweg maart 1985 de deuren opende. “Zaterdag kroop ik om 17 uur in bed en stond vijf uur later op, om 23 uur ben ik hier aan mijn allerlaatste werkdag begonnen”, vertelt Gabriël.

“In vergelijking met andere weekends ben ik een half uur vroeger begonnen omdat ik wist dat ik zondagvoormiddag veel in de winkel zou worden verwacht. Het is druk geweest in de winkel. We kregen enorm veel appreciatie van de klanten en dat doet wel deugd. Namens de stad kwam eerste schepen Bert Verhaeghe met bloemen. Een mooi gebaar alvast.”

Gabriël en Ilse (beiden 59) verhuizen naar een nieuwbouw in Lozer, een gehucht in de fusiegemeente Kruisem. Dichter bij hun twee kinderen en hun twee kleinkinderen Odiel (3) en Omer (1). “Ons nieuw huis is bijna klaar, we hopen binnen twee à drie weken te kunnen verhuizen”, zegt Ilse.

Aanbieding bij collega’s

“Maar eerst is er hier nog de opkuis”, zegt haar echtgenoot die van een paar collega’s een aanbieding kreeg om bij hen te gaan werken. “Wat ik ook van plan ben, want ik wil niet stilvallen”, zegt hij. “We gaan een grote tuin hebben en ik zal ook tijd maken om te gaan fietsen.”

Bakkerij Frimout staat te koop via immobiliënkantoor Era. De vraagprijs is 375.000, inbegrepen atelier, woonst en twee belegginsappartementen waarvan één volledig ingericht. Het pand is niet verkocht, er is alleen interesse van een projectontwikkelaar.

Veel klanten vragen zich af wat er nu gaat gebeuren met het recept van de lekkere Tabaksnaaistertaart. “Een bakker uit de provincie deed een interessant bod, misschien blijft er hier in Wervik een verkooppunt”, hoopt bakker Gabriël.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.