Babette (10) droomt van beachfestival met reuzegrote popcornmachine, stad laat droom in vervulling gaan: “Graag met Camille of Metejoor”

Babette mag zich binnenkort opmaken als de ster van de dag tijdens een heus beachfestival. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Babette Landrieux (10) mag zich binnenkort opmaken als de ster van de dag tijdens een heus beachfestival. Ze werd immers door de Oostendse Kindergemeenteraad verkozen als winnaar van de wedstrijd ‘Dromen van Oostende’. De stad zal nu alles uit de kast halen om haar droom in vervulling te laten gaan. “Ik heb de nacht na het nieuws niet kunnen slapen”, zegt Babette enthousiast.

Tijdens de wedstrijd konden kinderen uit Oostende hun grootste droom insturen. Er werden zo 826 inzendingen geteld. De jury selecteerde uit alle inzendingen een top tien. Onlangs koos de Kindergemeenteraad uiteindelijk de ultieme winnaar en dat werd Babette. Het jonge meisje wou heel graag alle vijfdes en zesdes uit Oostende een beachfestival bezorgen. En als het even kan, vergezeld door een grote popcornmachine.

Babette volgt les in OLVO Lijsterbeslaan en werd door haar klas als held onthaald toen die het nieuws vernamen. Het meisje koos immers niet voor een droom die alleen voor haar voordelen heeft, maar ook voor enkele honderden leerlingen. Dat Babette een droom koos die heel veel leerlingen een voordeel biedt is geen toeval. “Ik doe van alles”, vertelt het meisje. “Ik dans, doe tennis, hockey, woord en ga naar de muziekschool. Ik ken dus heel veel leerlingen uit het vijfde en het zesde leerjaar, ook van andere scholen. Net daarom koos ik voor hen, om samen met mijn vrienden te kunnen feesten. Ze hadden het al gezien op Instagram en wisten het dus al toen ik op school kwam. Ze waren natuurlijk allemaal heel blij.”

Popcorn uit de lucht

Maar hoe ziet Babette die droom dan precies? “Met een heel mooi podium die mooi versierd is”, zegt ze. “Het is de bedoeling dat ik met mijn vrienden kan dansen terwijl er popcorn gewoon uit de lucht komt vallen. Het leukste zou zijn, moest er een dj zijn die muziek draait en we zouden ook graag een zanger of zangeres laten optreden. Wie? Camille of Metejoor misschien? Maar alleen maar als dat lukt, want dat is niet zo simpel.”

Babette wil haar feest het liefst zien doorgaan op het strand. “Mijn ouders en wij dus ook hebben een cabine op het strand van Mariakerke. Elk moment waarop we kunnen gaan, gaan we naar het strand. Mijn mama zegt dat we echte strandmensen zijn. (lacht) Net dat is de reden waarom ik een feest wou op het strand. Of ik daar een beetje de ster van de dag zal zijn? Ik hoop het”, aldus het jonge meisje.

Datum nog niet bekend

Wanneer het feestje precies zal plaatsvinden, is voorlopig nog niet bekend. De stad bekijkt nu de opties. De andere negen kinderen die met hun droom in de top tien geraakten, krijgen elk een persoonlijke brief thuisgestuurd en ze krijgen een James-verrassingspakket. Enkele van de kleinere dromen die de top tien haalden worden echter alsnog verwezenlijkt door de stad.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier