Babbelbanken zorgen voor meer sociaal contact in Roeselare

Wie op een babbelbankje zit, staat open voor een gesprek. (foto SB) © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Op zaterdag 9 oktober, tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid (van 1 tot 10 oktober) zet stad Roeselare het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker. Om ontmoeting te bevorderen worden daarom babbelbankjes geplaatst.

“Dit jaar staan ontmoeting en sociale verbondenheid centraal, want een babbeltje doen met iemand is iets klein, maar kan zoveel betekenen”, aldus Schepen Michèle Hostekint.

Op verschillende locaties in Roeselare, zijn er op zaterdag 9 oktober tal van gratis activiteiten aan een bankje waar je anderen kan ontmoeten.

· Stoepkrijten

· Spelletjesnamiddag

· Turnles voor volwassenen

· Babbeltje doen bij een gevelbankje

· …

Dit is een initiatief van Stad Roeselare in samenwerking met Netwerk Kwadraat, inloophuis De Kom-Af, RSL Op Post, AZ Delta, TOV-vzw, Dienstencentrum De Waterdam, Dienstencentrum Schiervelde, CAW en enkele personen met een gevelbankje in Roeselare. Meer info op de website www.roeselare.be.

Daarnaast wil Roeselare ook hun permanente babbelbankjes lanceren! “Babbel wat…? Sociale contacten zijn van groot belang voor onze gezondheid, daarom kan je binnenkort ook 10 babbelbankjes vinden in onze stad. Wie op dit bankje zit, staat open tot een gesprek. Maar een goed gesprek dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door de QR-codes op de babbelbankjes te scannen kom je op heel wat interessante gespreksstarters. Zo maken we met stad Roeselare mee werk van een Gezonde Stad waar inwoners zich goed kunnen voelen.”

Ook ARhus wil hulp bieden aan mensen met moeilijkheden op vlak van mentale gezondheid of vragen erover. Daarom organiseert ARhus twee infomomenten tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.

· een infomoment rond online hulp-apps

· Een infomoment over ‘waarop praten belangrijk is?’

Meer info en inschrijven: https://www.arhus.be/kalender/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.