‘Babbelbanken’ met kerstverhalen van Piv Huvluv brengen sfeer in Oostendse wijken

©Jeffrey Roos
©Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In de acht wijken van Oostende staan 40 ‘babbelbanken’ opgesteld. Elk van hen bevat vijf QR-codes. Wie de codes scant, krijgt een kerstverhaal te horen van Piv Huvluv. “Een van de verhalen heb ik zelf geschreven”, vertelt Piv.

Het sociale leven ligt door corona zo goed als stil. De stad blijft daarom innovatieve initiatieven uit de mouw schudden. Aangezien heel wat straat- en wijkfeesten niet kunnen doorgaan, werd het daarvoor voorziene budget aangewend om 40 picknickbanken aan te kopen. Die werden verspreid over alle wijken van de stad geplaatst. “Onze sociale partners gaven aan dat er nood is aan duurzame ontmoetingsplekken in de wijken” , vertelt schepen Maxim Donck (N-VA). “Met de banken willen we het contact tussen de buurtbewoners faciliteren van zodra de coronamaatregelen dat toelaten.”

Piv vertelt

Het leuke aan de banken is dat ze allemaal vijf QR-codes bevatten. Elk van de codes bevat een leuk kerstverhaal dat je via de smartphone kan beluisteren. De verhalen werden ingelezen door de Oostendse stand-upcomedian en acteur Piv Huvluv. “Blij dat ik opnieuw iets kon doen, nu de hele evenementensector stilligt”, vertelt Piv. “Er werd een selectie van verhalen gemaakt door de bibliotheek en daar werden de beste uitgekozen. Een van de verhalen heb ik zelf geschreven.”

In een later stadium zal de inhoud van de QR-codes veranderen. Het is de bedoeling dat het een blijvend project wordt. “Elke babbelbank zal worden voorzien van lichtjes op zonne-energie. Op die manier willen we extra licht creëren in deze toch wel duistere periode”, besluit de schepen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.