AZ Damiaan deelt 2.000 kerstkaartjes uit aan bewoners woonzorgcentra Oostende en Bredene

De grote brievenbox staat aan de inkomhal.© GLO
De grote brievenbox staat aan de inkomhal.© GLO
Gillian Lowyck

Het AZ Damiaan pakt uit met een hartverwarmende actie voor de woonzorgcentra in Oostende en Bredene. Het ziekenhuis verzamelt bijna 2.000 kerstkaarten om uit te delen aan de bewoners onder de noemer ‘Een kaart vol liefde’.

Het initiatief ‘Een kaart vol liefde’ komt uit van Pazdam, de personeels- en vriendenkring van Az Damiaan, in het kader van ‘De Warmste Week’. “De donkerste dagen van het jaar staan voor de deur. De coronasituatie doet er dit jaar nog een schepje bovenop en zorgt ervoor dat veel mensen de warmte van hun familie of vrienden moeten missen”, legt transmuraal zorgcoördinator Hanne Bossaer uit.

Nog tot 18 december

AZ Damiaan lanceerde daarom een oproep bij alle medewerkers om kerstkaartjes te schrijven voor de bewoners van de woonzorgcentra in de regio Oostende-Bredene. “Maar ook scholen en burgers kunnen een kerstkaartje schrijven. Aan de inkomhal staat een grote brievenbox. Iedereen kan er nog tot 18 december een kerstkaartje afgeven. Ook mooie kaartjes of tekeningen van kinderen zijn welkom ”, vult Lieve Gilson, voorzitter personeelskring Pazdam, aan.

Coronaveilige actie

“We hebben alle veertien woonzorgcentra uit Bredene en Oostende aangeschreven”, zegt Hanne Bossaer. “Binnen het uur na het verzenden van de mail kregen we al een positieve respons uit vijf woonzorgcentra. Intussen zijn al tien centra op de kar gesprongen, goed voor 1.176 bewoners.”

De actie verloopt volledig coronaproof. “De kaartjes kunnen worden binnengebracht tot 18 december. Daarna worden ze preventief 72 uur in quarantaine geplaatst. Ook de verdeling van de kaartjes zal strikt volgens de coronamaatregelen verlopen.”

Ook algemeen directeur Bart De Bock schreef al warme wensen voor de rusthuisbewoners in de regio. “In de komende kerstperiode is solidariteit meer dan ooit belangrijk om de strijd tegen het coronavirus aan te gaan”, zegt Bart De Bock. “Onderling helpen we elkaar waar mogelijk en er worden heel sterke banden gesmeed. Maar ook buiten het ziekenhuis geven we onze solidariteit en warmte door. De actie ‘Een kaart vol liefde’ is daar een mooi voorbeeld van.” (GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier