Automobilist uit Anzegem ontkent verkeersagressie en slag aan oma SV Roeselare-doelman Biebauw

©Petko Ninov Getty Images
©Petko Ninov Getty Images
Redactie KW

Een 36-jarige automobilist uit Anzegem ontkende voor de correctionele rechtbank in Kortrijk dat hij op donderdag 9 januari 2020 bij een geval van verkeersagressie de 83-jarige oma van doelman Wouter Biebauw (SV Roeselare) een slag in het gezicht gaf. “Dit is een nieuwe klap in mijn gezicht. Dat ik op mijn leeftijd nog zoiets moet meemaken”, aldus Mariette Vroman.

Mariette Vroman reed op 9 januari 2020 met haar wagen naar de misviering in Kapel Ter Ruste in Deerlijk. Rond 7.55 uur wou ze in de Breestraat linksaf naar de Waregemstraat inslaan. Daarvoor moest ze wel eerst aan de verkeerslichten wachten. Het verkeerslicht sprong op groen, maar al opnieuw op rood nog vooraleer Mariette het goed en wel in de gaten had. Ze wachtte nogmaals haar beurt af. Dat enerveerde M.D. (36) uit Anzegem. Hij had net zijn kinderen aan school afgezet en was op weg naar zijn dagtaak. Met de claxon van de wagen liet hij zijn ongenoegen blijken.

Nadat beide wagens de Waregemstraat waren ingedraaid, haalde M.D. de bejaarde dame in, maar hield wat verderop halt. Hij stapte uit om verhaal te halen en sloeg volgens de openbare aanklager door het opengedraaide raam de dame in het gezicht. Daarna stapte hij opnieuw in zijn wagen en vertrok.

Mariette kon evenwel de nummerplaat onthouden en diende klacht in bij de politie. Toen ze aan de misviering arriveerde, merkten aanwezigen op dat haar gezicht bloedde.

Oproep tot getuigen

“Er was een woordenwisseling, maar ik deelde geen slag uit”, bleef M.D. op de rechtbank in Kortrijk zijn onschuld staande houden. “Mevrouw liet eerst een groen licht passeren en ging dan plots bruusk in de remmen”, vervolgde zijn advocaat.

“Ik stapte uit om haar op haar gevaarlijk rijgedrag te wijzen maar heb haar nooit geslagen”, vulde M.D. nog aan. Plots zag hij dat hij op sociale media als verkeersagressor werd afgeschilderd. Hij wist niet wat hem overkwam en stapte zelf naar de politie. “Als hij onschuldig is, moet hij toch niet bekennen?!”, vroeg zijn advocaat zich af.

“Beschamend”, vond de openbare aanklager de ontkenning. Het vorderde een celstraf van 6 maanden en een boete. “Het is echt gebeurd”, aldus nog Mariette, bijgestaan door haar dochters. “Ik zou daarover toch niet liegen. Ik rij al meer dan 50 jaar met de auto en er overkwam me nog nooit iets.”

Na de verkeersagressie lanceerde kleinzoon en KSV Roeselare-doelman Wouter Biebauw een tweet als oproep tot getuigen. Vonnis op 26 april. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.