Atrium van Torhouts stadskantoor krijgt een boom

Het atrium van het Torhoutse stadskantoor krijgt dankzij een boom een groene invulling.©Johan Sabbe
Het atrium van het Torhoutse stadskantoor krijgt dankzij een boom een groene invulling.©Johan Sabbe
Johan Sabbe

Vanaf april wordt het atrium van het Torhoutse stadskantoor van groen voorzien. Er wordt een boom geplaatst, die door een externe firma onderhouden zal worden. Het leveren van de boom kost bijna 800 euro, het onderhoud ervan een dikke 1.600 euro per jaar.

Onafhankelijk raadslid Koen Sap vroeg maandag tijdens de digitale zitting van de gemeenteraad toelichting over het project. Hij wou prijs-kwaliteit het nut ervan kennen. Hij vroeg of het om een boom met gouden appelen ging misschien.

Op termijn ook meer groen in de bureaus

“Het ecoteam is een werkgroep met personeelsleden van de stad die samenwerken rond het thema klimaatneutrale organisatie”, reageerde schepen van Natuur en Groen Elsie Desmet (CD&V). “De groep streeft naar minder papierverbruik en wil meer werknemers op de fiets. De derde actie is extra groen brengen in de werkomgeving en daar valt de boom in het atrium onder.”

“Tijdens de eerste coronalockdown hebben we werk gemaakt van een circulatieroute in het atrium, gecreëerd door grasmatten en vijf middelgrote kamerplanten. Op die tijdelijke groene invulling werd positief gereageerd, zowel door de personeelsleden als de burgers. Dus zijn we op zoek gegaan naar een vaste groene invulling van het atrium. Er werd gekozen voor één mooie, grote aandachtstrekker, met name een boom. We hebben daarvoor een onderhoudscontract afgesloten met een externe firma. Die zal maandelijks langskomen om de boom te onderhouden zoals het hoort. Mocht de boom afsterven of in slechte conditie geraken, dan zal de firma hem kosteloos vervangen. Komende woensdag 31 maart wordt hij geleverd.”

“Geleidelijk aan willen we ook de bureaus in het stadskantoor een groene invulling geven. Dat zullen we in eerste instantie in de zogenoemde landschapsbureaus doen. De mensen die er werken, kunnen daarover hun zegje doen. Vanwege de huidige coronamaatregelen en het verplichte telewerk wachten we echter nog even om daarmee te starten totdat het virus bestreden is. De voorwaarde van groen in de kantoren is wél dat de medewerkers zelf verantwoordelijk zijn voor het onderhoud ervan.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.