Atletiekclub Athleoo rouwt om overlijden erevoorzitter Robert Hollebeke

foto www.serenity-wervik.be
Redactie KW

In het AZ Delta Menen is zondag Robert Hollebeke (93) uit Wervik overleden. Hij was de erevoorzitter van atletiekclub Athleoo Wervik.

Van 1986 tot eind 2014 was Robert voorzitter. Hij was een clubicoon en iemand met enorm veel verdiensten. Nadat hij afscheid nam als voorzitter, kreeg Robert van de stedelijke sportraad de Trofee van Sportverdienste.

Zijn schoondochter Véronique Salomez volgde hem als voorzitter op. Zijn zoon Patrick is al jarenlang secretaris. Robert werd in 1968 bestuurslid en was nadien penningmeester. Tot hij als voorzitter wijlen gemeenteraadslid Antoon Cruydt opvolgde. Robert was de vader van de tweeling Patrick en Percy en met hen is het bij Athleoo allemaal begonnen. “Voor mij startte het op het stadsdomein Oosthove”, aldus Robert destijds in deze krant.

Droom

Athleoo verhuisde naar de atletiekpiste aan hoeve Decuypere in de Loskaaistraat. Robert was er drie keer per week tijdens de trainingen aan te treffen. Hij fietste van bij hem thuis in de Kasteelstraat naar de atletiekpiste. Ook door regen en wind. Een auto had hij niet. Robert was bijzonder fier toen Athleoo het 50-jarige bestaan mocht vieren. “De club is een deel van mijn leven”, zei voorzitter Robert toen terecht. Nadien ging zijn droom in vervulling toen de club in 2012 verhuisde naar de nieuwe atletiekpiste in de Virovioslaan.

Robert Hollebeke was een gewezen bokser. Twee ooms, broers van zijn vader, waren ook bokser. Op zijn 16de begin Robert met boksen. Hij vocht 32 kampen. Daarvan verloor hij er maar zes en de wedstrijd eindigde viermaal onbeslist. Na zijn huwelijk met Rosa Romaen hield Robert de bokssport voor bekeken. Robert Hollebeke was de opa van vier kleinkinderen. Er zijn daarnaast zeven achterkleinkinderen. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.