Applaus voor Marie-Anne uit Zwevegem na 100 dagen ziekenhuis

Vanop afstand werden bloemen en een geschenk overhandigd. (foto GV)
Redactie KW

Dinsdagavond weerklonk in ‘t Leeuwke in Zwevegem applaus voor de zorgverleners en voor Marie-Anne Desmet, die na ruim 100 dagen het ziekenhuis mocht verlaten.

Nog altijd komen de bewoners van ‘t Leeuwke, een zijstraat van de Avelgemstraat in Zwevegem, om 20 uur buiten om met een applaus de zorgverleners te eren.

Dinsdagavond kreeg dit applaus een extra dimensie. Een van de buren, Marie-Anne Desmet, werd na ruim 100 dagen opname dinsdagnamiddag uit het ziekenhuis ontslagen. Toen ze thuiskwam hingen er al ballonnen in de straat om haar welkom te heten. Met het applaus ‘s avonds maakten de buren dit nog eens duidelijk.

“Mijn moeder werd op vrijdag 7 februari opgenomen in het ziekenhuis. Ze voelde zich heel slecht. Na onderzoek bleek haar toestand heel ernstig te zijn en volgens de dokters is ze door het oog van de naald gekropen. Men kon ons wel verzekeren dat het niet om corona ging.”, vertelt dochter Annelies.

In totaal lag Marie-Anne iets meer dan 100 dagen in het ziekenhuis. “Daarvan lag ze 18 dagen in coma en zowat tien weken op intensive care. Nu ze thuis is, wacht haar nog een lange revalidatie met o.a. kine.”

Ook voor de familie waren het moeilijke weken. Bezoek werd immers door de coronamaatregelen niet toegelaten. “We gingen wel eens zwaaien aan het raam, maar konden haar geen moed inspreken. We zijn wel tevreden over het personeel van AZ Groeninghe, dat al deed wat het kon om ons via chat in contact te brengen. Voor mijn vader Peter was het uiteraard ook niet makkelijk. Hij mocht op veel steun rekenen van de buren en dat deed hem toch wel goed.”

Eind april werd Marie-Anne 60 jaar, maar dan in het ziekenhuis. De buren hadden dinsdagavond dan ook een laat verjaardagscadeau mee, wat vanop afstand overhandigd werd. (GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.