Anton organiseert quiz voor deelname aan Ironman Hawaii: “Genieten en er alles uit halen”

Anton Vanhee neemt deel aan de Ironman in Hawaii. © KeMa
Redactie KW

Een droom die in vervulling gaat, zo noemt Meulebekenaar Anton Vanhee (32) zijn deelname aan de Ironman in Hawaii. Op zaterdag 26 oktober zal hij op het eiland het beste van zichzelf geven om de triatlon tot een goed einde te brengen.

“Er een eindtijd op plakken is moeilijk omdat het een nieuwe wedstrijd is voor mij. Niet alleen is het parcours nieuw, maar ook de omstandigheden zijn zwaar. Denk hierbij aan de hoogtemeters, warmte, geen schaduw, veel wind en een hoge luchtvochtigheid. Het niveau zal een stuk hoger liggen dan in een gewone Ironmanwedstrijd, want iedereen plaatste zich ook voor dit WK. Mijn doel is dus om te genieten van de wedstrijd en er op gevoel alles uit te halen.”

Net als alle anders deelnemers moest ook de Meulebekenaar zich plaatsen. “Dat gebeurde op 14 juli in het Spaanse Vitoria-Gasteiz waar ik zelf mijn persoonlijk record op de triatlon scherper kon stellen. Ik finishte in 8u 44min 28sec wat goed was voor een derde plaats in de leeftijdscategorie 30-34. Met deze podiumplaats was ik ineens ook zeker van een ticket voor het WK.”

De Ironman in Hawaii is het summum van vele triatleten en staat bij vele triatleten hoog op de bucketlist. “Absoluut! Hawaii is al sinds jaar en dag het eiland waar het WK Ironman plaats heeft, en het spreekt tot de verbeelding van elke triatleet. Toen ik vijf jaar geleden met triatlon begon, keek ik vol bewondering naar de atleten die er aan de start stonden, maar had ik niet durven dromen van er zelf ooit te kunnen deelnemen.”

Leuke quiz

Om de deelname financieel draaglijk te kunnen maken, wordt er een quiz Anton gaat naar Hawaii georganiseerd. “Het initiatief gaat uit van mijn nonkel Danny, die samen met zijn quizmakkers zijn schouders zet onder dit evenement. Op vrijdag 11 oktober organiseren ze in oc Vondel in Meulebeke deze quiz waarbij ze een leuke avond voorzien voor elke deelnemer. Inschrijven kan via dannyvanhee@telenet.be. Naast deze quiz is er ook een pastaverkoop. Pakketten van Soubry (5, 10 of 15 euro) kunnen besteld worden via antonvanhee@hotmail.com.”

De quiz wordt voor de derde keer georganiseerd, want Anton treedt in de voetsporen van zijn neef Pieter, die in 2011 en 2012 deelnam.

“Klopt, Pieter was mijn grote inspiratie toen ik met triatlon begon. Zijn scherpste tijd op Hawaii is 9 uur 21 minuten. Met zo’n sterke tijd zou ik heel trots zijn.” Tot slot heeft Anton Vanhee ook nog een dankwoord. “Ik wil graag iedereen bedanken die mij de afgelopen jaren steunde en voor me supporterde. Het wordt onderschat wat voor een boost dit geeft aan een gepassioneerde sporter.” (KM)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier