Anneleen D’Haeseleer uit Westkerke wil naar iedereen zwaaien: “Nu moeten we elkaar steunen”

Anneleen D'Haezeleer roept iedereen op om toch van ver hallo te zeggen of eens te zwaaien. © LIN
Laurette Ingelbrecht

Kapster Anneleen D’Haeseleer roept op sociale media op om elkaar meer dan ooit, nu wel van op afstand, goeiedag te zeggen of eens te zwaaien. “Ook al ken je elkaar niet, laat ons toch dit proberen te doen. Ik krijg hier een goed gevoel van. We moeten elkaar in deze moeilijke tijd steunen.”

Annelies D’Haeseleer runt langs de Gistelsesteenweg in Westkerke haar eigen kapperszaak Hair2Be. Ze heeft via haar beroep heel veel sociaal contact. “Dat valt nu weg want sinds vrijdagavond blijft mijn deur op slot. Ik heb voor mezelf besloten dat het niet verantwoordelijk is om nog van zo dichtbij met mensen te werken. Als kapper kan je de 1,5 meter afstand niet respecteren. Tenzij mijn armen plots veel gaan groeien”, vertelt Anneleen met een grapje. Ondertussen heeft de overheid beslist dat de kappers moeten sluiten.

Geen contact meer

“Sinds dinsdag is mijn salon dus niet meer open en valt ook dat laatste contact weg. Daarom vind ik dat we elkaar op andere manieren moeten tegemoet komen en daarbij ook steunen. Vandaar mijn oproep op Facebook om te zwaaien naar wie je per auto, fiets of te voet ziet. Of van aan de andere kant van de straat eens hallo roepen en goeiedag zeggen.” Anneleen hoopt dat de Oudenburgenaars zich hierin kunnen vinden. “Je krijgt daar toch een goed gevoel van, vind je niet? Mijn ouders wonen in Nieuwmunster en daar zwaait iedereen naar iedereen, altijd al. Dat moeten wij toch allemaal kunnen?”

Bezorgd

“Heel belangrijk is dat we ons aan de voorschriften van de overheid houden, dat we zo dat virus de baas kunnen. Want dat is toch wat we allemaal willen. Ik was vorige week dan ook heel verbaasd dat klanten niet massaal hun afspraak afbelden. Ik zei aan wie nog rap een kapbeurt wou: ‘Blijf alstublieft thuis’. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn klanten. Wie zegt dat ik niet besmet ben? Kan je niet weten, zolang je niets voelt, hé”, stelt Anneleen bezorgd.

Zwaai naar elkaar. Je krijgt daar toch een goed gevoel van, vind je niet?

“Ik stond in mijn salon te schudden en te beven door de verhalen van sommige klanten, door hoe mensen met corona omgaan, hoe ze nog altijd niet beseffen hoe ernstig dit is. Enkele dagen geleden heeft mijn neef, die politieagent is, nog een feestje stilgelegd waar 45 man aanwezig was. Toch niet te geloven! En die waren dan ook nog heel boos”, vertelt Anneleen een straf verhaal.

“Mijn zoon van bijna 16 jaar is zich heel bewust van het gevaar. Ik ben daar blij om, dat hij als jonge gast zijn verantwoordelijkheid neemt”, besluit Anneleen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.