AnimoCup is familiedag voor jong en oud in manege Gavergoed in Deerlijk

De organisatoren van de AnimoCup. © DRD
Redactie KW

Een vriendengroepje van manege Gavergoed pakt op zondag 1 mei met de AnimoCup uit. “Een jumping met als hoofddoel de jeugd te laten kennismaken met het wedstrijdgebeuren”, stellen de initiatiefnemers in koor. “Een familiedag voor jong en oud die hopelijk op een ruggensteuntje van de weergoden kan rekenen.”

“Naast elk voetspoor dat de mens in de geschiedenis heeft achtergelaten, vindt men ook dat van het paard”, schreef ooit John Trotwood Moore in een zijn vele werkjes waarin ’s mens edelste vriend wordt verheerlijkt. Van de grote waarheid die achter deze gevleugelde woorden schuilgaat, hoef je Sofie Steelandt geenszins te overtuigen. Zij nam in 2011 de dagelijkse leiding over van manege Gavergoed aan de Gaversstraat.

Ook Luc Delputte, Patrick Hoorelbeke, Tom Leece, Bjorn Bouckaert en Ann Eesalu zijn dezelfde mening toegedaan. Zij sloegen de handen in elkaar voor de organisatie van de eerste AnimoCup. “Na een lange periode waarin wegens de coronaperikelen niets kon of mocht, zijn we klaar om gehoor te geven aan de knaldrang van zowat iedereen”, verduidelijkt Patrick Hoorelbeke. “Daarom hebben we besloten om op zondag 1 mei een jumping te organiseren in het Gavergoed.”

Alle niveaus

“We willen er in eerste plaats een familiedag van maken waar jong en oud een hele dag zullen kunnen van genieten. We willen aan een grote groep mensen de kans geven om eens te proeven van het wedstrijdgebeuren binnen de paardensport. We hebben het dan vooral over de vele ruiters en amazones die wekelijks of meermaals per week komen paardrijden in het Gavergoed, maar zelf geen pony of paard bezitten en bijgevolg ook nooit aan een wedstrijd kunnen deelnemen. Op 1 mei zal het voor deze grote groep mogelijk zijn om aan deze wedstrijd deel te nemen met een paard of pony van de manege.”

“We houden het laagdrempelig en richten ons naar de hele familie van jong tot oud. Voor de allerkleinsten is er een springkasteel en ze kunnen genieten van gratis ponyritjes. De hele dag kan men de rijkunsten van de ruiters aanschouwen en bewonderen tijdens de verschillende springparcours. Iedereen die al wat kan paardrijden, kan deelnemen. We zorgen voor aparte klassen voor paarden en pony’s vanaf 80 cm. De hoogste klasse is 1,10 m. Dank zij de gewaardeerde steun van talrijke sponsors kunnen we mooie naturaprijzen voorzien voor de laureaten. Voor elke deelnemer ligt er trouwens een aandenken klaar. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door Gerrit Grobben.”

Barbecue

“’s Middags bieden we een barbecue aan. De deelname in de kosten bedraagt 20 euro. Kinderen tot en met 14 jaar betalen 12 euro. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk als we alles in goede banen willen leiden. We rekenen op goed weer, zodat het een topdag wordt voor alle ruiters, amazones en paardenliefhebbers van het Gavergoed.” (DRD)

Info: 0479 36 57 60 eninfo@animocup.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.