Andy bakt 400 pannenkoeken voor zwaar door corona getroffen Ter Linden

Het woon-zorgcentrum Ter Linden kampt momenteel met een zware corona-uitbraak: maar liefst 66 bewoners en 37 medewerkers zijn besmet met het virus. Andy Vandenbon, zaakvoerder van kinderboerderij Hoeve Paepehof uit Adinkerke, kwam donderdag langs met 400 pannenkoeken om alle bewoners en personeelsleden een hart onder de riem te steken.

De bewoners en het personeel van wzc Ter Linden worden getrakteerd op pannenkoeken. We zien v.l.n.r. schepen Guido Hoste, Andy Vandenbon, Delphine Lemahieu (directeur wzc Ter Linden) en een keukenmedewerker.© MVO
De bewoners en het personeel van wzc Ter Linden worden getrakteerd op pannenkoeken. We zien v.l.n.r. schepen Guido Hoste, Andy Vandenbon, Delphine Lemahieu (directeur wzc Ter Linden) en een keukenmedewerker.© MVO

Andy Vandenbon bakt al maanden pannenkoeken tegen de sterren op … Ook hij is een slachtoffer van de coronacrisis. Zijn horecazaak en kinderboerderij blijven tot nader order gesloten, maar Andy bleef allerminst bij de pakken zitten.

“Elke week bak ik pannenkoeken en die lever ik onder meer bij een aantal ex-collega’s met een slagerszaak”, legt Andy uit. “In combinatie met enkele afhaalgerechten compenseer ik zo toch een beetje het inkomensverlies. Maar ik toon me ook graag solidair met alle mensen die op de een of andere manier door de coronapandemie werden getroffen .”

“Mijn eigen grootmoeder woont in wzc Ter Linden en is al 97 jaar oud. Gelukkig is ze niet met het virus besmet. En mijn tante werkt hier. Ik was al langer van plan om iets te doen voor de mensen hier, maar nu wilde ik echt niet langer wachten. Vandaag breng ik hen 400 pannenkoeken, dat is zo’n 50 kg!”

Pannenkoekenbak

Twee dagen per week staat Andy achter het fornuis. “Dan begin ik ’s morgens rond 6.30 uur en eindig ik rond 20 à 20.30 uur ’s avonds. En ik bak alle pannenkoeken in een pan! Met vier pannen tegelijk slaag ik erin om gemiddeld 17 à 18 kg per uur te bakken.”

Per week betekent dit een pannenkoekenstapel die zo’n 300 kg weegt . In het voorjaar heb ik twee keer een grote pannenkoekenbak georganiseerd en ook nog eentje zo’n twee weken geleden. Dat kondig ik aan via de sociale media, en daar wordt positief op gereageerd!”

Directeur Delphine Lemahieu waardeert het warme gebaar van Andy. Ze hoopt vooral dat er maandag positief nieuws volgt. “Dan wordt iedereen opnieuw getest en hopelijk kunnen we het aantal besmettingen geleidelijk aan terugschroeven en het virus snel uit ons woon-zorgcentrum bannen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.