Anaïs Verdru is nieuwe voorzitster van de jeugdraad

Op de foto: Lander Derycke, Zarina Sohier, Mayling Maricau, Corentin Humeau, Anaïs Verdru, Maité Hellem, Romy Bondue en Elise Vervaecke. Kylian Verstraete ontbreekt op de foto (foto EF)©Eric Flamand
Op de foto: Lander Derycke, Zarina Sohier, Mayling Maricau, Corentin Humeau, Anaïs Verdru, Maité Hellem, Romy Bondue en Elise Vervaecke. Kylian Verstraete ontbreekt op de foto (foto EF)©Eric Flamand
Redactie KW

Anaïs Verdru is de nieuwe voorzitser van de Mesense jeugdraad. Ze volgt Sherina Evrard op en pakt meteen uit met een dubbele activiteit in het weekend van 25 en 26 juni. “We zorgen voor plezier en vertier voor alle jongeren en kinderen van Mesen.”

Anaïs (20) volgt een bacheloropleiding sociaal werk aan Vives Kortrijk. Tijdens een online vergadering een paar weken terug werd van gedachten gewisseld over de opvolging van Sherina. “Nu ze Mesen verlaat, was het goed om een vervangster aan te duiden. Uit de vergadering bleek dat ik daarvoor het best geschikt was”, vertelt Anaïs, die al lid was van de Mesense jeugdraad.

Party

Nu ze voorzitster wordt, wil ze nog meer jongeren en kinderen betrekken bij tal van activiteiten. Beginnen doet ze met een ‘Fin d’examen Bubbelparty’ op vrijdag 25 juni. Daarvoor trekt de jeugdraad naar de voormalige voetbalterreinen aan de Nieuw-Zeelandstraat. “ We nodigen de jongeren uit om zelf voor de muziekkeuze te zorgen . De party moet het einde van de examens en het begin van een hopelijk zorgeloze vakantie inzetten.” Daags nadien wordt op dezelfde locatie een spelnamiddag georganiseerd voor de -12-jarigen. “In geval van slecht weer verhuizen we naar ons cultuurhuis.”

De Mesense Jeugdraad ondersteunt ook dit jaar Crejaksie, de jeugddienst van de Liberale Mutualiteit. “De eerste twee weken van juli en de laatste twee weken van augustus staat deze dienst garant voor een avontuurlijk, creatief en afwisselend programma voor zowel -12- als +12-jarigen.” Nu al kijkt Anaïs samen met haar bestuursleden uit naar de kermis van september. “Dan pakken we uit met een Vlaamse kermis waar we de volksspelen centraal stellen”, besluit Anaïs. (MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.