https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

An Neirynck (Emelgem) heeft document, dat haar scheiding van 22 jaar geleden moet bezegelen, eindelijk beet: “Ik kan nu mijn huis kopen”

Het artikel van begin maart, 14 dagen later kreeg An al goed nieuws.©(De Weekbode)
Het artikel van begin maart, 14 dagen later kreeg An al goed nieuws.©(De Weekbode)
Wouter Vander Stricht

Het verhaal van An Neirynck, die sinds haar jeugd in Brazilië woonde, daar trouwde en ook scheidde, zorgde 22 jaar na datum in Izegem voor wat beroering. De 47-jarige verzekeringsagente wou in Emelgem een huis kopen, maar dat kon niet omdat ze blijkbaar officieel nog getrouwd was met haar Braziliaanse ex. Het document dat haar scheiding moet bevestigen is ondertussen bij haar in de bus gevallen.

“Uiteraard ben ik erg opgelucht”, reageert An. “Mijn advocaat daar ter plaatse heeft snel gereageerd. De stadhuizen zijn daar ook dicht gegaan door een lockdown, maar de vrijdag voor dat van kracht was, heeft hij de aanvraag nog kunnen indienen. Het document heb ik nu, ik moet nog voor een beëdigde vertaling zorgen. Dat kan ook enkele weken in beslag nemen, maar normaal zou alles dan in orde moeten zijn.”

Straks kan ze dus de woning die ze al een tijdlang betrok in de August Vermeylenstraat in Emelgem aankopen. “Mijn kredietaanbod is verlengd en hopelijk geraken we er ook uit met de compromis voor de aankoop van het huis. Die zal verlopen zijn, maar hopelijk kan de notaris dar een oplossing bieden.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten