Alternatieve Kerstmarkttocht van Voetje voor Voetje in Gits

© (Foto EV)
Redactie KW

Hoewel wandelen in deze tijden wel de nieuwe nationale sport lijkt, is het voor wandelclubs zoals het Gitse Voetje voor Voetje niet eenvoudig om hun wandelingen te organiseren of nieuwe leden te werven. Toch werken ze alternatieven uit, zoals in december de ‘Corona Kerstmarkttocht’.

Jean-Pierre Meyfroodt en Daniël Paret zetten zich al vele jaren samen met een enthousiast team van bestuursleden en vrijwilligers in voor de wandelclub Voetje voor Voetje. “In deze bizarre tijd kunnen we onze wandelingen niet organiseren zoals we dat gewend zijn”, vertellen de heren. Onder normale omstandigheden verzorgt Voetje voor Voetje bij elke wandeling enkele tussenstops en wordt er achteraf tijd gemaakt voor een drankje, een hapje en vooral een babbeltje. “We blijven natuurlijk met zijn allen hopen dat deze periode rap voorbij is en dat het sociaal contact en de gezellige babbel met een Omer of een Cornet terugkeert. Want dat missen we nu toch echt. Als club willen we wel dat onze wandelaars toch de mogelijkheid hebben om eens een tochtje te wandelen en in beweging te blijven, daarom doen we ons best om onze wandelingen op een andere manier te voorzien.”

“Hopelijk is deze periode rap voorbij, want we missen het sociaal contact”

In november moest de club al de verrassingswandeling en het jaarlijkse feest annuleren, in december staat bij Voetje voor Voetje traditioneel de Kerstmarkttocht op het programma. Daarbij koppelen ze de wandeling aan een kerstmarkt met handgemaakte producten uit de dagbesteding van Dominiek Savio. De combinatie met een kerstmarkt is dit jaar echter niet mogelijk, de wandeling kan wel nog. “Als alternatief voorzien we daarom een permanent uitgepijlde ‘Corona Kerstmarkttocht’ van 16 november tot en met 15 december. We nodigen iedereen uit om de wandeling te maken. De startplaats is aan ‘t Chringene in de Leenbosstraat en je hebt de mogelijkheid om een lus van 7, 12 of 17 kilometer te wandelen.”

Lid worden

Ook het vernieuwen van het lidmaatschap bij de club verloopt niet zoals anders. “Normaal kunnen mensen lid worden of hun lidmaatschap verlengen tijdens één van onze wandelingen. Nu moet dat zo veel mogelijk per overschrijving gebeuren. Wie wil aansluiten bij onze club kan contact opnemen met één van de bestuursleden en dan doen wij het nodige. We hopen in elk geval ook dit jaar enkele nieuwe leden te mogen verwelkomen in onze club”, klinkt het tot besluit. (EV)

Wie meer info wil over de ‘Corona Kerstmarkttocht’ kan terecht bij Jean-Pierre Meyfroodt (0474 45 75 85) of Daniël Paret (0473 79 02 41). Wie lid wil worden van Voetje voor Voetje kan ook bij hen terecht of bij één van de andere bestuursleden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier