Alles wat je wil weten over The Lion King & Jungle Festival

The Lion King © FODI
Patrick Depypere

De show The Lion King & Jungle Festival wordt op weekdagen vertolkt door 30 artiesten, met zangers, dansers en percussionisten, en 31 artiesten tijdens het weekend, met de aanwezigheid van een tolk voor gebarentaal. Er worden in totaal 11 nationaliteiten vertegenwoordigd, met artiesten die deel hebben uitgemaakt van de uitvoeringen van de Lion King in Mogador en in West End. Voor de allereerste keer wordt de rol van Rafiki vertolkt door een man.

De show speelt zich af in een gloednieuw theater dat is uitgerust met 360° audiotechnologie, wat overeenkomt met het drievoudige systeem van een Imax-zaal, die bezoekers in het hart van de actie stort. Het is de vierde zaal ter wereld die is uitgerust met een dergelijk audiosysteem. Het podium is het grootste ooit gebouwd in Disneyland Paris. De set bestaat uit een gigantische percussie op verschillende niveaus en is 40 meter lang. De show bestaat uit negen nummers, waarvan twee afkomstig uit de Broadway musical.

Productie

Meer dan 200 mensen werkten gedurende 2,5 jaar om de show tot leven te brengen, inclusief één maand repetitie in de studio en op het podium voor de première van de show. De audities begonnen meer dan één jaar geleden en 900 mensen waagden hun kans om deel te kunnen nemen aan de show: meer dan 500 dansers, 200 zangers en 100 acrobaten. Twee jaar geleden begon het kostuumontwerp. Er werden 400 kostuums speciaal voor de show gemaakt. De soundtrack werd opgenomen in de Angel Recording Studios in Londen, met een symfonieorkest, een big band, een enorme ritmesectie en een tiental verschillende Afrikaanse instrumenten (djembés, tamas, kamilbas, kora, conga’s en bongo’s).

Een team uit Disneyland Paris verbleef enkele weken in India, Rajasthan, om inspiratie op te doen om deze zeer authentieke en meeslepende ervaring te creëren. De iconische liedjes van The Jungle Book zijn georkestreerd door de Amerikaanse componist Roger Butterley: The Bare Necessities, I Wan’na be like you en Trust in Me. Butterley heeft ook een nieuw liedje gecomponeerd voor de show. Het duurde twee jaar om de show te ontwikkelen en er was één maand boordevol repetities nodig in de studio’s en ‘s nachts in het park.

The Jungle Book Jive

Deze musicalshow is een 100% originele creatie van Disneyland Paris, die wordt gespeeld in het hart van het Disneyland Park. Het is onderverdeeld in vier etappes, waarvan het hoogtepunt plaatsvindt op Central Plaza voor een 360° ervaring, recht tegenover het Kasteel van Doornroosje. Er zijn in totaal tien Disney figuren aanwezig : Mickey, Minnie, Donald, Daisy, Goofy, Knabbel & Babbel, Clarice, Baloe en Koning Lowietje. Gigantische, kleurrijke dieren, tot vijf meter hoog, fungeren als muziekinstrumenten voor de artiesten.

Cast

Ongeveer 70 personages en artiesten maken deel uit van de cast, inclusief percussionisten uit Rajasthan.

Timon’s Matadance

Het kostuum van Timon bestaat uit 1.200 houten kralen en 50 meter lint.

Producten in de boetieks

Er zijn meer dan 100 producten beschikbaar in de boetieks, die gelinkt zijn aan The Lion King & Jungle Festival.

(PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.