Aldi in Sint-Denijsestraat sluit op 22 augustus: “Er verdwijnen geen publieke parkeerplaatsen”

© AN
Annelies Nollet

Supermarkt Aldi in de Sint-Denijsestraat in Kortrijk gaat dicht voor renovaties vanaf zaterdag 22 augustus. Hoe lang de winkel gesloten zal blijven, is nog niet duidelijk. Klanten kunnen terecht in een tijdelijke winkel langs de Gentsesteenweg. De overlast voor buurtbewoners zou beperkt blijven.

De locatie van de Aldi verandert niet. “De huidige winkel zal fors uitgebreid worden naar 1.300 m² verkoopruimte en ingericht volgens ons laatste winkelconcept met focus op verse producten en meer winkelcomfort voor onze klanten”, aldus Jason Sevestre van Aldi. “Om de werken mogelijk te maken, zal de winkel sluiten op zaterdagavond 22 augustus. Uiteraard werden alle nodige vergunningen verkregen.”

Bezwaarschriften

Over die vergunningen heerste er even onrust in de buurt. Er werden zelfs twee bezwaarschriften ingediend. Een daarvan door Nancy Litiere (51), die vlakbij de Aldi woont. Zij en haar buren vreesden dat twee parkeerplaatsen zouden moeten wijken voor de werken. “Vooral voor de zelfstandigen in de straat, een garagehouder en iemand met een broodjeszaak, zou dat een probleem zijn”, vertelt ze. Er is nu al een groot parkeerprobleem in de Sint-Denijsestraat. “Ideaal zou zijn als Aldi geen slagboom zou plaatsen en we de parking ook na sluitingstijd kunnen gebruiken”, verzucht ze.

“Voor dat laatste zullen de buurtbewoners moeten overleggen met Aldi zelf. Maar ik kan wel garanderen dat er geen publieke parkeerplaatsen verdwijnen”, bevestigt Wout Maddens, schepen van Bouwen (Team Burgemeester). “De bezwaarschriften werden dus niet-ontvankelijk verklaard. De plannen tonen bovendien aan dat de private parking van Aldi even groot blijft. De oude carwash wordt afgebroken en de ingang komt op een meer toegankelijke plaats. Een strookje groen zal voor een duidelijke in- en uitrit zorgen.”

Tijdelijke winkel

Tijdens de werken kunnen klanten vanaf woensdag 26 augustus terecht in een tijdelijke winkel langs de Gentsesteenweg 68, waar in het verleden al een Aldi-winkel werd uitgebaat. De heropening van de nieuwe winkel staat gepland eind dit jaar. “Een precieze datum kunnen we niet meegeven, daarvoor is het nog te vroeg.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.