Albert Heijn opent op 2 december de deuren op R.Plaza in Rumbeke

Op woensdag 2 december opent Albert Heijn de deuren op R.Plaza. Zo wordt ook het tweede gebouw van deze site in gebruik genomen. In de lente van 2021 volgt dan de verdere invulling. Dan starten ook de werken aan het derde gebouw.

Peter Parrein en Cindy Corthier: “Door de coronacrisis zal de opening met minder toeters en bellen gebeuren.” (foto SB) © Stefaan Beel

Feest op woensdag 2 december in R.Plaza, Koestraat 177, want Albert Heijn gooit vanaf 8 uur de deuren van de Rumbeekse winkel wagenwijd open. We hadden een boeiend gesprek met Cindy Corthier, de Rumbeekse supermarktmanager, en haar assistent én Rumbekenaar Peter Parrein.

“Tot in juni 2019 was ik manager van het luxe resort Bocas del Mar, gelegen aan de Pacific in het Zuid-Amerikaanse land Panama”, vertelt Peter. Samen met mijn vrouw Miriam en onze zoon Iker ben ik na vijf jaar omwille van de betere school- en gezondheidsvoorzieningen definitief naar België teruggekeerd. Drie maanden na onze terugkomst kon ik aan de slag in de winkel van supermarktketen Albert Heijn aan de Bruggesteenweg.

Een grote stap

Van de hotel- en toeristische sector naar een supermarktwinkel is meer dan een grote stap. “De afgelopen maanden heb ik alle kansen gehad om het winkelsysteem en assortiment van AH goed te leren kennen. Ik was en blijf verrast over het ruime en gevarieerde assortiment en de persoonlijke service, gekoppeld aan Hollandse prijzen in een aangename winkelomgeving. De opleiding was vooral toegespitst op het opstarten, onder de leiding van franchisenemer Jean-Paul Fraeyman en storemanager Cindy, van de vestiging in Rumbeke in een totaal nieuw pand naast Sportline onder de koepel van de hotspot R.Plaza.” Cindy vult aan dat de opleiding van Peter erg goed is verlopen, hij is er helemaal klaar voor.

De winkel in de Koestraat zal qua grootte, assortiment en inrichting vergelijkbaar zijn met die in Roeselare, met ook een sterke focus op de versafdeling seizoensgroenten en fruit, eigen AH-merken en Vlaamse en Belgische kwaliteitsproducten.

Toch feeststemming

“Door de coronacrisis zal de opening, spijtig genoeg, met minder toeters en bellen gebeuren”, vult winkelmanager Cindy aan, maar feeststemming zal er sowieso zijn met steltenlopers, veel feestballonnen én enthousiaste winkelmedewerkers. Gekoppeld aan de opening zullen we het verplegend en verzorgend personeel en de medewerkers van AZ Delta en de plaatselijke woonzorgcentra met een leuke attentie verrassen.”

“Daar bovenop zullen alle gezinnen in Rumbeke in de komende weken een broodzak met daarop een gedrukte uitnodiging in de bus krijgen, waarmee ze in de winkel getrakteerd worden.”

“Alle gezinnen in Rumbeke zullen een broodzak met daarop een uitnodiging in de bus krijgen”

Voor de winkel in Rumbeke werden er een 40-tal nieuwe medewerkers aangenomen. “We zijn er klaar voor”, besluiten Cindy en Peter in koor.

Tweede blok in gebruik

De opening van Albert Heijn betekent ook dat het tweede blok van R.Plaza in gebruik wordt genomen. De voormalige Sportline-site werd enkele jaren geleden omgedoopt tot R.Plaza met op termijn vier multifunctionele gebouwen. “Het eerste werd vorig jaar opgeleverd met onder meer de nieuwe Sportline winkel, boekhoudkantoor Bofisc en architectenbureau Claeys”, vertelt Katleen Spriet van Steenoven. “Met de opening van de supermarkt op R.Plaza krijgen we de mix van functies zoals we die bij de ontwikkeling steeds voor ogen hadden. Een stad in de stad: een bruisende plek waar je werkt, winkelt én ontspant.” Een uniek concept, dat ook klinkende namen als ING en Deloitte wist te charmeren. Zij nemen in het voorjaar 2021 hun intrek in het tweede gebouw.

“Strategisch gelegen aan de Rijksweg en de E403 zet R.Plaza ook volop in op mobiliteit. Er is een circulatieplan en ruime parkeergelegenheid. Bovengronds, maar ook met een ondergrondse parking. Er komt ook een snellaadstation voor elektrische wagens. Het snellaadstation past naadloos in onze toekomstvisie voor de site, waarin duurzaamheid centraal staat.”

De komende jaren volgt dan de ontwikkeling van de laatste twee gebouwen. “In het derde gebouw komt er een apotheek, lopen er onderhandelingen met een fitnessuitbater en enkele andere bedrijven, die een toegevoegde waarde zullen bieden aan de site.” De werkzaamheden starten tegen de lente van 2021. (AD/TD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.