Albecca in Aalbeke combineert Bed & Breakfast met bloemenzaak en curiosaboetiek

“Zowat alles wat hier staat wordt ook te koop aangeboden”, vertelt Dirk Becuwe. (foto Sammy Declercq)
“Zowat alles wat hier staat wordt ook te koop aangeboden”, vertelt Dirk Becuwe. (foto Sammy Declercq)
Redactie KW

Vallen een B&B, een bloemenzaak en een curiosaboetiek te combineren? Als het van de uitbaters van het Aalbeekse Albecca afhangt alvast wel. Na een grondige renovatie die bijna twee jaar in beslag nam, openden ze glunderend van trots hun deuren.

Een stijlvol interieur waar strakke lijnen perfect overlopen in authentieke elementen. Wie Albecca voor het eerst binnenstapt, voelt zich meteen thuis. “En zowat alles wat hier staat wordt ook te koop aangeboden, van een authentieke bank uit een station tot de tafels of zelfs een oude Solex.”

In de lift

Twee jaar geleden kocht Dirk Becuwe, samen met vrouw en kinderen, het pand en ging er met de grove borstel door.

“Het grootste gedeelte van het gebouw kreeg een herbestemming als Bed & Breakfast, met drie kamers”, gaat Dirk verder. “Allemaal hebben ze een link met bloemen die onze streek zo typeren. Bloemen die, vanzelfsprekend, ook hier aangekocht kunnen worden. Daarvoor kunnen we ons beroepen op onze schoondochter Sophie. Bij het gebouw hoort ook een grote loods, die we gebruiken om onze curiosa te stockeren. Wat niet kan worden tentoongesteld in de Bed & Breakfast zelf, mag daar even rusten. We speuren dagelijks het web af naar vreemde, leuke en soms zelfs rustieke objecten, zaken met een verhaal die ook hier hun plaats kunnen hebben.”

Hoewel Dirk zelf afkomstig is uit de Westhoek, viel zijn oog toch op het gebouw in Aalbeke. “Kortrijk zit in de lift en je merkt ook wel dat ze alles op alles zetten om zowel de handel als toeristen naar de streek te lokken”, sluit hij af.

Outlaws

Opmerkelijk detail: het pand dat door Dirk en zijn familie werd gekocht, deed vroeger dienst als lokaal hoofdkwartier voor de beruchte Outlaws. In 2009 kwam het er zelfs even tot een bloedig conflict toen hun aartsrivalen, de Hells Angels, er verhaal kwamen halen. Tientallen kogels werden afgevuurd en drie personen raakten toen zwaar gewond. Het incident zette Aalbeke toen heel even op de wereldkaart. (Sammy Declercq)

Reserveren kan via e-mail: albecca.aalbeke@gmail.com of telefonisch op 0473 66 48 21.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.