Woensdag ging de hele snijafdeling van Westvlees in preventieve thuisquarantaine nadat 16 werknemers van die afdeling positief hadden getest op het virus. Van de 225 medewerkers die in quarantaine moeten, zijn er al 193 getest. Daarvan zijn al 164 resultaten bekend, waarvan 50 positieve gevallen. De overige medewerkers worden vrijdag getest. Ook in andere afdelingen van het bedrijf zal er worden getest.

Voorlopig is het nog niet duidelijk waar de geteste personen precies wonen. Vrijdag komen de burgemeesters uit de regio Midwest samen om te bespreken waar de meeste positieve gevallen zich bevinden. Op basis van die gegevens worden de coronamaatregelen mogelijk aangescherpt.

"Als Staden door de extra positieve gevallen in een alarmfase komt, dan zullen we mondmaskers verplichten", zegt burgemeester Vanderjeugd. Voorlopig is een sluiting van het bedrijf nog niet aan de orde. "We wachten alle testresultaten af. Voorlopig wordt enkel de afdeling met positieve gevallen gesloten."

Woensdag ging de hele snijafdeling van Westvlees in preventieve thuisquarantaine nadat 16 werknemers van die afdeling positief hadden getest op het virus. Van de 225 medewerkers die in quarantaine moeten, zijn er al 193 getest. Daarvan zijn al 164 resultaten bekend, waarvan 50 positieve gevallen. De overige medewerkers worden vrijdag getest. Ook in andere afdelingen van het bedrijf zal er worden getest. Voorlopig is het nog niet duidelijk waar de geteste personen precies wonen. Vrijdag komen de burgemeesters uit de regio Midwest samen om te bespreken waar de meeste positieve gevallen zich bevinden. Op basis van die gegevens worden de coronamaatregelen mogelijk aangescherpt. "Als Staden door de extra positieve gevallen in een alarmfase komt, dan zullen we mondmaskers verplichten", zegt burgemeester Vanderjeugd. Voorlopig is een sluiting van het bedrijf nog niet aan de orde. "We wachten alle testresultaten af. Voorlopig wordt enkel de afdeling met positieve gevallen gesloten."