Al 50 medewerkers van vleesbedrijf Westvlees hebben positief getest

Al zeker 50 medewerkers van vleesverwerkend bedrijf Westvlees in Westrozebeke (Staden) hebben positief getest op het coronavirus. Dat laat burgemeester Francesco Vanderjeugd weten.

Westvlees is getroffen door een grote corona-uitbraak. © Joke Couvreur

Woensdag ging de hele snijafdeling van Westvlees in preventieve thuisquarantaine nadat 16 werknemers van die afdeling positief hadden getest op het virus. Van de 225 medewerkers die in quarantaine moeten, zijn er al 193 getest. Daarvan zijn al 164 resultaten bekend, waarvan 50 positieve gevallen. De overige medewerkers worden vrijdag getest. Ook in andere afdelingen van het bedrijf zal er worden getest.

Voorlopig is het nog niet duidelijk waar de geteste personen precies wonen. Vrijdag komen de burgemeesters uit de regio Midwest samen om te bespreken waar de meeste positieve gevallen zich bevinden. Op basis van die gegevens worden de coronamaatregelen mogelijk aangescherpt.

“Als Staden door de extra positieve gevallen in een alarmfase komt, dan zullen we mondmaskers verplichten”, zegt burgemeester Vanderjeugd. Voorlopig is een sluiting van het bedrijf nog niet aan de orde. “We wachten alle testresultaten af. Voorlopig wordt enkel de afdeling met positieve gevallen gesloten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.