Al 261 processen-verbaal in Menen sinds start coronamaatregelen

Burgemeester Eddy Lust, aanwezig tijdens een controleactie. © foto CLL
Christophe Lefebvre

Toen de coronamaatregelen van kracht werden, sprak Meens burgemeester Eddy Lust klare taal. “We gaan streng toezien op de naleving van de maatregelen en gaan optreden waar nodig!” Geen holle woorden, zo blijkt, want politiezone Grensleie stelde ondertussen reeds 261 processen-verbaal op.

“Het goede nieuws is natuurlijk wel dat de grote meerderheid van onze inwoners zich netjes aan de regels houdt”. De burgervader volgt de situatie, zowel de federale evolutie als de gemeentelijke toepassing, op de voet en is tevreden over de discipline van de bewoners van de grensstad. “De afgelopen weken hebben we volop ingezet op communicatie, via allerlei kanalen. Het is een moeilijke periode, waar we allemaal samen door moeten, en de regels aan de laars lappen is echt geen optie. Wie het nu nog niet snapt, is overduidelijk van kwade wil en kan dan ook tegen de lamp lopen”.

Sedert de start van de maatregelen stelde politiezone Grensleie 261 processen-verbaal op, waarvan de helft sloeg op het niet respecteren van het samenscholingsverbod. De rest betrof processen-verbaal aangaande het verplaatsingsverbod.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.