Aftellen naar eerste editie van Briek Loopt in Kanegem

Op zondag 6 oktober kunnen sportievelingen afzakken naar het dorp van Kanegem. Daar wordt voor het eerst ‘Briek Loopt’ georganiseerd. De organisatoren van deze wedstrijd, een groep enthousiaste lopers, besliste overigens om dit event te koppelen aan de 100ste verjaardag van Briek Schotte.

We herkennen v.l.n.r. Katrien Bethuyne, Eva De Smet, Filip Ledoux, Andy Van de Steene en Tom Thys. © SDT

“Alles begon eigenlijk twee jaar geleden bij start-to-runlessen die mijn zus gaf in Zedelgem”, begint Eva De Smet, een van de organisatoren van Briek Loopt. “Ik ging mijn zus vaak helpen met de lessen, want ik ben zelf een fervent loopster. Mijn mama zit in het bestuur van de Gezinsbond in Kanegem. Plots kwam de vraag of we geen start to run konden organiseren vanuit de Gezinsbond Kanegem. Zo gezegd, zo gedaan. We zijn begonnen met 20 deelnemers. Dit jaar zijn er alweer 20 bijgekomen. Ook Katrien Bethuyne, mede-organisator van Briek Loopt, is lid van ons loopgroepje.”

Halve marathon

“Ikzelf heb al twee keer een halve marathon gelopen”, zegt Eva nog. “Zo ging de bal aan het rollen. Vaak moet je je ver verplaatsen om deel te nemen aan een halve marathon. Door er een in eigen dorp te organiseren, willen we zoveel mogelijk mensen aan de start krijgen.”

“Al snel hadden we een groepje bijeen dat wilde helpen bij de organisatie”, vertelt Katrien Bethuyne. “Naast het loopgebeuren hebben we ook gezorgd voor drank- en eetkraampjes. Voor de kinderen zal er ook een springkasteel voorzien zijn. Om te zorgen voor een feestelijke sfeer hebben we ook een dj.”

Heel mooie prijzen

“Deelnemers kunnen kiezen tussen 5 km of een halve marathon”, pikt Eva weer in. “Het parcours van de halve marathon bestaat uit kleine rondjes van 4,2 km door het dorp van Kanegem. Dat maakt het ook leuk voor de toeschouwers, omdat ze hun lopers meerdere keren zullen zien passeren. Briek Loopt telt bovendien ook mee in het criterium van Lopen in het Molenland.”

Dankzij de vele sponsors kunnen ze heel mooie prijzen weggeven. “De top drie van de mannen en de top drie van de vrouwen krijgen allemaal een heel mooie prijs. Bij veel loopwedstrijden krijgen de winnaars vaak slechts een eenvoudige handdoek, maar dat zal bij Briek Loopt wel anders zijn. Bovendien krijgt ook de eerste Kanegemnaar, zowel man als vrouw, een mooie prijs mee naar huis“, vertelt Andy Van de Steene, echtgenoot van Katrien en ook mede-organisator, tot slot.

Vooraf inschrijven voor Briek Loopt kan via http://www.lopeninhetmolenland.be/inschrijvingen/briekLoopt/ of via briekloopt@hotmail.com. Wie vooraf inschrijft betaalt 18 euro voor de halve marathon en 10 euro voor de 5 km. Een daginschrijving is ook mogelijk, maar dan betaal je wel 2 euro meer.

(SDT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.