53 leerlingen en 2 leerkrachten in quarantaine

In de school ‘De Beuk’ zijn er 8 positieve besmettingen en 53 leerlingen in quarantaine.© (Foto MVD)
In de school ‘De Beuk’ zijn er 8 positieve besmettingen en 53 leerlingen in quarantaine.© (Foto MVD)
Redactie KW

Het aantal positieve besmettingen van leerlingen in de lagere school ‘De Beuk’(Sint-Amandusstraat) stijgt elke dag. Het aantal leerlingen dat in quarantaine gezet werd bedraagt op dit moment al meer dan vijftig. Ook twee leerkrachten van het vijfde leerjaar zijn in quarantaine.

“Vanavond, even voor 18 uur, kregen wij bericht van een achtste positieve besmetting in de school. Voor het eerst een leerling uit het zesde leerjaar. De andere zeven besmettingen waren uit het vijfde leerjaar. Door de quarantaines zijn in twee klassen van het vijfde bijna geen leerlingen meer aanwezig”, vertelt directeur Olivier Vlieghe.

De voortdurende uitbreiding van het aantal positieve besmettingen, de familiale banden en de verbindingen naar naschoolse activiteiten maken de vrees van een verdere uitbreiding reëel. “Voorlopig blijven de lessen gewoon doorgaan. De leerlingen die thuis zijn kunnen de lessen online volgen. In de andere centrumschool (De Berk) zijn er nog geen positieve besmettingen; wel door familiebanden enkele quarantaines.”

(MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier