50 jaar Slyps Sprint gevierd met 330 stukjes taart

Anna, Sarah, Dieter, Raf, Andries, Emiel, Nele en Koen verkochten taart.© JS
Anna, Sarah, Dieter, Raf, Andries, Emiel, Nele en Koen verkochten taart.© JS
Redactie KW

Wielervereniging Slyps Sprint uit Slypskapelle bestaat vijftig jaar. De vereniging werkte een feestelijk programma uit voor 2020, maar zag dat door corona in het water vallen. Afgelopen zaterdag werd er toch een beetje gefeest. Het bestuur trakteerde met taart.

Op 14 november 1970 werd wielervereniging Slyps Sprint boven de doopvont gehouden. Een jaar later organiseerde de club haar eerste wielerwedstrijd in Slypskapelle. Het begin van een jaarlijkse traditie. Slyps Sprint kleurde ieder jaar het gebeuren met enkele wielerwedstrijden. “Ook in 2020 stonden er drie wielerwedstrijden op ons programma, maar door corona konden die helaas niet plaatsvinden”, zucht Andries Sioen van de wielervereniging.

Slyps Sprint zag ook de jaarlijkse kermis in Slypskapelle, waar men ieder jaar een handje helpt, in het water vallen. “2021 oogt momenteel nog niet beter. Onze voorjaarskoers is afgelast en ons eetfestijn kan voor het tweede jaar op een rij niet doorgaan.”

Toch bleef men bij Slyps Sprint niet bij de pakken zitten: ze beslisten om massaal taarten te bakken ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag. Afgelopen zaterdag bediende het bestuur van Slyps Sprint de sympathisanten op hun wenken. 330 stukken werden aan de man gebracht. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.