17 jaar na De Mol maakt Kuurnse Corry Deltour haar comeback op televisie

Vanaf maandag 27 januari gaat één op zoek naar een nieuwe Homo Universalis. Een van de honderd geselecteerde deelnemers is Corry Deltour (56) uit de Gasthuisstraat.

© BRU

Zeventien jaar na haar deelname aan het programma De Mol is Corry Deltour haar strijdlust nog steeds niet verloren. Vanaf maandag 27 januari dingt ze namelijk mee naar de titel van ‘Homo Universalis’. Iedereen Beroemd gaat in deze rubriek op zoek naar de kandidaat die van de meeste markten thuis is. “Ik zag vorig jaar de afleveringen voor deze rubriek en omdat ik aan mijn deelname aan De Mol alleen maar mooie herinneringen koester, wou ik eraan deelnemen”, begint Corry. “In het spelprogramma De Mol strandde ik net voor de finale en dat ondanks de pech die ik kende tijdens de opnames in Italië en Sardinië. Daar scheurde ik mijn gewrichtsbanden en moest ik op krukken verder. Ook nu ben ik opnieuw supergemotiveerd en zou graag bij de laatste 25 kandidaten willen zitten. Maar zover is het nog niet. De opnames van het programma zijn momenteel nog volop bezig, dus veel kan ik niet kwijt.”

Corry is gehuwd met Alain Termote en moeder van drie zonen. Ze kwam zich 25 jaar geleden met haar gezin in Kuurne vestigen. Als studente studeerde Corry aan de hotelschool in Brugge. Via het volwassenenonderwijs vervolmaakte ze zich verder tot onthaalhostess.

kalm blijven

Met een dosis geluk, handigheid en de gedachte kalm te blijven tijdens de diverse opdrachten hoop ik alvast ver te raken in het spel“, gaat Corry verder. “Zware, sportieve proeven en touwklimmen zijn echter niet aan mij besteed. Tijdens de opnames, die onder meer plaatsvinden in Schelle, valt het op hoe alles tot in de puntjes is voorbereid. Ook de opvang van de kandidaten voor- en na de opnames is formidabel, net als de goede groepssfeer die waarneembaar is. Eigenlijk was ik vorig jaar al geselecteerd voor de opnames van de ‘Homo Universalis’, maar toen vond ik helaas niet voldoende tijd om mij voor de opnames vrij te maken. Toen ik mij opnieuw inschreef, verwees ik naar mijn inschrijvingsfilmpje van vorig seizoen en blijkbaar hadden de programmamakers dit nog niet in de prullenbak gegooid”

Corry werd geboren in Roeselare, maar groeide op in Rumbeke. In het dagelijkse leven is ze tewerkgesteld in het Franse Halluin, waar ze commercieel medewerkster is en instaat voor de facturatie in een import- en exportbedrijf. In haar vrije tijd engageert Corry zich vooral voor het verenigings- en sociale leven in Kuurne. Of Corry de ‘Homo Universalis’ wordt, weten we over enkele maanden. (BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.