10.000ste prik is gezet in vaccinatiecentrum Furnevent

Gilles Brogniez kreeg de 10.000ste prik.©Sofhie Legein Sofhie Legein/gemeente Koksijde
Gilles Brogniez kreeg de 10.000ste prik.©Sofhie Legein Sofhie Legein/gemeente Koksijde
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De vaccinatiecampagne in Furnevent Veurne komt op kruissnelheid. Woensdag 14 april kreeg Gilles Brogniez uit Koksijde de 10.000ste prik.

De vaccinaties in het vaccinatiecentrum Furnevent verlopen uiterst vlot. Het centrum kende een rustige opstartperiode, die benut werd om bij te sturen waar nodig. Ondertussen is een versnelling hoger geschakeld en werd het 10.000ste vaccin gegeven aan Gilles Brogniez. De Koksijdenaar werd in Furnevent coronaveilig ontvangen door de burgemeesters van De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Alveringem en Veurne en hij kreeg voor deze mijlpaal een fles champagne overhandigd.

Hoge vaccinatiegraad

De wil om zich te laten vaccineren is groot en de reservaties lopen vlot binnen bij Furnevent. Deze week worden in totaal 3.600 vaccins gezet en volgende week zelfs nog iets meer. In de gemeenten die vallen onder het vaccinatiecentrum Furnevent (De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Alveringem en Veurne) zijn alle +90-jarigen ondertussen gevaccineerd. Ook de 80-plussers zijn zo goed als allemaal ingeënt. Ongeveer 40 procent van de 70-plussers kreeg al een eerste prik. Dit stemt overeen met het Vlaamse gemiddelde. De 10.000ste prik is ook een opsteker voor de vele medewerkers die in het vaccinatiecentrum hard hun best doen om alles vlot te laten verlopen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.