1 miljoen Vlaamse subsidie voor bouw nieuw Dorpshuis

Op deze plek wordt het nieuwe Dorpshuis gebouwd. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Emmy Dens
Emmy Dens Medewerker KW

Het gemeentebestuur van Ichtegem reageert bijzonder opgetogen op de Vlaamse financiële steun voor het Dorpshuis. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V) kent een investeringssteun toe van 1 miljoen euro voor de bouw van het nieuwe lokaal dienstencentrum op het Dokter Bruwierplein.

Het nieuwe Dorpshuis komt op de locatie van het voormalige gemeentehuis. De bouw is nodig om aan het evoluerende zorgaanbod te kunnen voldoen en om de inwoners waar nodig een goede begeleiding te kunnen bieden. Het wordt een compact, energiezuinig gebouw dicht bij het centrum. Er is ruimte voor het lokaal dienstencentrum, het sociaal huis en sociale dienst, het Huis van het Kind, de bibliotheek en een sociale kruidenier.

Op het gelijkvloers komen de publieke ruimtes en op de eerste verdieping bevindt zich een open wachtruimte en met gespreks-, personeels- en vergaderruimtes. Bij het lokaal dienstencentrum komt er een buitenterras met een petanquebaan, enkele spelvoorzieningen en een leestuin voor de bibliotheek in een groen dorpspark. Er is plaats voor parking en fietsenstallingen.

Erkenning

Burgemeester Lieven Cobbaert: “De werken werden gegund voor 5,17 miljoen euro. Wij zijn heel tevreden en dankbaar dat minister Crevits via het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden (VIPA) 1 miljoen euro investeringssteun voorziet. De steun is een erkenning van het belang van dit noodzakelijke bouwproject voor de toekomst van onze gemeente.”

Eerste schepen Jan Bekaert: “Deze subsidie ondersteunt onze plannen om een futureproof Dorpshuis te verwezenlijken. Het modulaire ontwerp van het gebouw biedt flexibiliteit voor toekomstige behoeften en de investering in hernieuwbare energiebronnen past perfect bij onze ambitie om een duurzame gemeente te worden.”

De werken starten op 27 mei en duren tot eind 2025.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier