REPORTAGE Johan Museeuw fietst mee met Roularta

Redactie KW

Donderdagavond 3 juli vond de zevende editie van ‘Met de fiets naar het werk’ plaats. Een speciale editie met niet enkel de Tour de France als thema, maar ook de aanwezigheid van Johan Museeuw.

Het was de zevende editie van Met de fiets naar het werk en dus kan Roularta ondertussen al van een jaarlijkse traditie spreken. “Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat vinden wij hier binnen het bedrijf erg belangrijk,” staat Hilde Vanhaelewyn ons te woord.


© STEFAAN BEEL

“We stimuleren onze medewerkers op vele manieren om een gezonde levensstijl na te streven, één van die manieren is elk jaar opnieuw Met de fiets naar het werk organiseren. De mensen weten ondertussen al dat dit elke eerste donderdag van juli doorgaat en ‘s avonds sluiten we de werkdag af met een fietstochtje van 15 kilometer.”

REPORTAGE Johan Museeuw fietst mee met Roularta


© STEFAAN BEEL

De fietstocht van dit jaar staat in teken van de Tour de France en werd uitgestippeld door Dominique Vermeulen. “Het is fijn om binnen een bepaald thema te werken en Tour de Roulers past prima binnen de actualiteit. We doorkruisen Roeselare met een achterban van ongeveer 65 deelnemers. Waar mogelijk krijgen we begeleiding van een auto en natuurlijk kunnen we ook rekenen op de ervaring van Johan Museeuw die mee op kop rijdt.”

REPORTAGE Johan Museeuw fietst mee met Roularta


© STEFAAN BEEL

Kristien Loyens, ook medewerkster binnen Roularta, heeft voor de gelegenheid haar zoon meegebracht. Cedric Vanbiervliet heeft er dan wel al een voetbalkamp op zitten, een fietstochtje kan er nog wel bij. “We wonen hier niet zo ver vandaan, met de fiets naar het werk is dus dagelijkse kost. Deze fietstocht leek me dan weer leuk om mee te maken, sportief op pad met collega’s. Met het gezin gaan we regelmatig fietsen, voor Cedric is die 15 kilometer zeker haalbaar.” Johan Museeuw komt net aan bij Roularta, we vragen aan Cedric of hij ook een fan van hem is? “Ik ken hem wel, het is leuk om hem eens in het echt te zien.”

Johan Museeuw neemt onmiddellijk de fiets bij de hand en komt de medewerkers begroeten. “Jullie hebben er een uitstekende dag voor uitgekozen.” Enkele uren eerder zat hij al op de fiets om de tour etappe van Ieper naar Wallers te verkennen. Of hij niet te snel wil rijden grapt iemand. “Voor mij is dit ook maar een hobby,” kaatst hij lachend terug.

REPORTAGE Johan Museeuw fietst mee met Roularta


© STEFAAN BEEL

Tom Gardin is dan weer wat meer gewend dan een pleziertochtje. “Ik ben nog geen Johan Museeuw, maar fiets toch twee keer per week zo’n 50tal kilometer met de mountainbike. Naar het werk fiets is dan weer niet, maar daar mijn vriendin mee rijdt voel ik me daar ook niet zo schuldig over. Komende van Houthulst is de auto gewoon gemakkelijker.” Tom is voor de gelegenheid mooi uitgedost met wielerkledij en toebehoren, een grote wielerfan vermoeden we. “Eigenlijk niet. Ik fiets zelf heel graag, maar de koers volg ik niet zo. De aankomst in Parijs zal ik dan misschien wel zien, ik ben eerder een voetbalfan. Het WK is meer mijn ding.”

REPORTAGE Johan Museeuw fietst mee met Roularta


© STEFAAN BEEL

De vrolijke bende maakt zich klaar voor vertrek als Johan Museeuw toch nog even voor oponthoud zorgt. “Wacht, ik moet dit eerst nog tweeten.” En jawel, enkele minuten later verschijnt zijn tweet met bijhorende foto op zijn account. “Fietsen met leuke bende Roularta Roeselare.” ‘t Zal wel zijn.

(CDG – foto’s SB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.