Project Oosteroever organiseert enkele wandelingen in de site rond Lange Nelle

Redactie KW

De Oosteroever blijft voor veel Oostendenaars en toeristen een grote onbekende. Dit gebied bezit nochtans een grote charme. Het ademt de sfeer uit van de haven en de visserij, maar je vindt er ook maritiem erfgoed en natuur. Op zaterdag 18 oktober kan je meedoen aan een natuurwandeling, daarna zijn er nog twee wandelingen waarbij je kan kennismaken met het erfgoed en de visserij.

Bart Slabbinck, coördinator van de projectgroep Oosteroever en Jeannine Laplasse, gids bij Gidsenkring Lange Nelle zijn gepassioneerd door de Oosteroever. Ze kennen het gebied binnenste buiten.

Jeannine: „De Oosteroever is een vergeten gebied. Hier zijn geen gezellige terrasjes zoals aan de overkant van de havengeul. Toeristen zijn dus minder geneigd om naar hier te komen. Vroeger werd er ook neergekeken op het gebied rond de visserij. Deze omgeving bezit nochtans talloze troeven, het ligt er momenteel alleen wat desolaat bij.” Bart wijst op een verlaten opslagplaats nabij de slipway. „Dat is toch een juweeltje, doe er een laagje verf op en je kan er zo een postkaart van maken. Er zijn hier zoveel mooie elementen die verwijzen naar de haven, ze moeten gewoon opgeknapt worden.”

De wandelingen worden onder andere georganiseerd om te tonen wat de plannen zijn voor de Oosteroever. Bart Slabbinck?: „De wandelingen zijn een soort preview op de plannen. Mensen die meewandelen kunnen ook ideeën geven. Er zit enorm veel kennis bij de Oostenaars en vooral bij de inwoners van de Vuurtorenwijk. Die mensen kunnen hun ideeën en opmerkingen in de groep smijten. Het is niet zo dat de plannen vaststaan en dat er niets meer kan worden veranderd.” (Leen Belpaeme)

Meer informatie op http://www.oostendeoosteroever.be

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 10 oktober 2008.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.