Vlaams Belang Izegem voert protestactie tegen Vivaldi-coalitie

© FM
Redactie KW

Vlaams Belang Izegem heeft woensdagavond een protestactie gevoerd tegen de Vivaldi-coalitie die in de steigers staat. Gewapend met de boodschap ‘Claxonneer tegen de Vivaldi-regering’ en een gigantisch spandoek van 1,5 op 7 meter trokken vrijwilligers van de Izegemse afdeling naar de rotonde op de Rijksweg aan de Kortrijksestraat om er automobilisten op te roepen van zich te laten horen.

Volgens Vlaams Belang Volksvertegenwoordiger Nathalie Dewulf is het duidelijk: “Ook Izegem moet niets weten van de Vivaldi-coalitie. Dat onze oproep zoveel navolging kreeg door deze vele tientallen automobilisten bewijst wat we al langer wisten: Vlaanderen – maar ook Izegem moet niks weten van deze coalitie”, zo vervolgen de lokale partijvoorzitter Rik Baert en fractieleider Giel Seynaeve.

“Op 26 mei 2019 koos de Vlaming een radicaal ander beleid. De kiezer stemde overtuigend voor een rechtse en Vlaamse afslag. Met deze Vivaldi-monstercoalitie krijgen we echter exact het omgekeerde. Een door de Franstaligen en links gedomineerde regering die zelfs geen Vlaamse meerderheid heeft. Waarom gaan we in feite nog stemmen?”

De actie aan de rotonde kadert in een grotere, nationale campagne van het Vlaams Belang tegen de Vivaldi-plannen. De campagne moet culmineren in een grote climax op zondag 27 september. Dan plannen de nationalisten een grootse protestrit naar Brussel.

https://www.youtube.com/watch?v=c3IF5f6ve68

(VD/FM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.