Vincent Van Quickenborne lijsttrekker Open VLD in Kortrijk

Redactie KW

Een verrassing kan je het bezwaarlijk noemen, maar vicepremier Vincent Van Quickenborne is lijsttrekker voor Open VLD in Kortrijk voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Schepen Wout Maddens staat op de derde plaats.

Vicepremier Vincent Van Quickenborne (38) zal bij de gemeenteraadsverkiezingen de Open VLD-lijst in Kortrijk trekken. “Mijn engagement voor de federale regering blijft, zeker tot in 2014, maar ik wil ook helpen om mijn partij in Kortrijk in het bestuur te houden”, zegt Van Quickenborne. De voorbije legislatuur was er een coalitie tussen CD&V en Open Vld om de Groeningestad te besturen.

Maddens op 3

Wout Maddens, de voorbije zes jaar eerste schepen in Kortrijk, neemt de derde plaats in op de lijst, de tweede plaats blijft voorbehouden voor een vrouw. “Maar hoe de rest van de lijst ingevuld wordt, ligt nog niet vast”, zegt Koen Byttebier, de fractieleider van de partij in de gemeenteraad. “Ik apprecieer vooral dat Wout Maddens zelf heeft aangeboden een stapje terug te zetten”.

“Geen strijd tussen Stefaan De Clerck en Vincent Van Quickenborne”

De minister van Pensioenen hoopt om zijn rol als stemmentrekker waar te maken. Maar volgens partijgenoten is het niet zijn bedoeling er een strijd van te maken tussen hem en Stefaan De Clerck (CD&V) voor de burgermeestersjerp. “Dat ligt niet meteen in zijn ambitie”, zegt Byttebier.

(FV/BELGA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad en op WTV vanaf 18u00

Vincent Van Quickenborne lijsttrekker Open VLD in Kortrijk

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.