Vicky Devreese volgt Kimberly Tanghe op als gemeenteraadslid voor Trots op Lendlee

© gf
Redactie KW

Volgende week donderdag legt Vicky Devreese de eed af als gemeenteraadslid voor de partij Trots op Lendlee. Ze volgt Kimberly Tanghe op die onlangs begon als jeugdconsulent in de gemeente Staden.

“Ik werd bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen onverwacht verkozen voor Trots op Lendlee”, zegt Kimberly. “Het was ook de eerste keer dat ik meedeed aan verkiezingen. In de voorbije periode heb ik me enorm ingezet voor Trots op Lendlee. Mijn leven komt nu in een andere fase. Ik studeerde af, heb een nieuwe job als jeugdconsulent bij de gemeente Staden en moet me daar nu 100 procent op focussen.”

Kimberly wordt ook de nieuwe voorzitter van Groen Lendelede en volgt daarmee Michel Vandekerckhove op die jammer genoeg recent plots overleden is.

Op vraag van

‘Moeke’ Mia Vanderhaeghen was eerste opvolger voor Kimberly, maar zij zetelt in het OCMW en het is nu Vicky Devreese die voor Trots op Lendlee in de gemeenteraad komt. Zij is de echtgenoot van Kieran Vanhaverbeke en de moeder van Nora (3) en Finn (1). Vicky werkt als kassierster in een winkel.

“Toen Etienne Vandewaetere en wijlen Michel Vandekerkchove me destijds kwamen opzoeken, daagde het bij mij op dat ik via de politiek meer kon betekenen voor de mensen rondom mij”, zegt Vicky. “Dat was toen nog voor Jong Lendlee dat zich ondertussen geïntegreerd in de nieuwe lokale partij Trots op Lendlee. Ik vind me zeker terug in die partij omdat ik nu ook raakvlakken heb met punten van andere partijen die bij Trots op Lendlee aansloten. En we zullen ook moeten stilstaan bij wat er vandaag gebeurt door de coronacrisis.” (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier