Sfeer op gemeenteraden is anders sinds verkiezingen

Redactie KW

In veel steden en gemeenten zitten de politieke partijen in gedachten al bij de nieuwe legislatuur, maar de bestaande gemeentebesturen hebben nog een paar maanden te gaan. Wij gingen kijken in Roeselare hoe de verkiezingen van vorige week daar hun sporen hebben nagelaten in de gemeenteraad.

De gemeenteraad van Roeselare zal er vanaf januari helemaal anders uitzien. Niet in het minst bij de N-VA fractie. Het enige raadslid van nu krijgt 11 man versterking. N-VA is sinds 14 oktober de grootste partij in Roeselare, maar blijft in de oppositie. En hoewel de raad maar in januari opnieuw samengesteld wordt, zijn er toch al veranderingen te merken. Zo mengt oppositiepartij Groen zich opvallend weinig in de discussie. Ze zal in de nieuwe legislatuur dan ook de bestaande meerderheid vervoegen.

Zowel CD&V en SP.a, de huidige meerderheidspartijen hebben stemmen verloren bij de verkiezingen van vorige week zondag. Ook voor Vlaams Belang en Open VLD verandert er veel vanaf januari. Beide partijen moeten drie zetels afstaan.

Sfeer op gemeenteraden is anders sinds verkiezingen

Bekijk hier de reportage

(BS/TN)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.