Sabien Lahaye-Battheu wil naar nationaal bestuur Open Vld

© MD
Redactie KW

Huidig gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu (52) van Open Vld diende haar kandidatuur in voor een zitje in het nationale partijbestuur. De leden van Open Vld kunnen vanaf maandag 18 tot vrijdag 22 mei hun stem uitbrengen voor een nieuwe partijvoorzitter en bestuur.

Ruim 20 jaar geleden zette advocate Sabien haar eerste stappen in de politiek. “In 1999 nam ik voor het eerst deel aan verkiezingen, die van 2019 waren voor mij de twaalfde”, zegt Sabien Lahaye-Battheu. “Intussen heb ik al een gevarieerd parcours afgelegd. In Poperinge was ik van begin 2001 tot halfweg 2003 OCMW-voorziter; in dezelfde periode ook provincieraadslid. Sinds 2007 ben ik onafgebroken gemeenteraadslid in onze Hoppestad.”

Evolutie naar beleidspartij

“In juni 2003 mocht ik de eed afleggen als Kamerlid. Ik zetelde er tot eind 2018. In die 15 jaar was ik vooral actief op het vlak van Sociale Zaken, Justitie, Infrastructuur en Binnenlandse Zaken. Sinds december 2018 ben ik actief als West-Vlaams gedeputeerde, met onder andere Toerisme en Recreatie, Ruimtelijke Ordening en Stedenbouwkundige Beroepen, Onderwijs, Erfgoed,…als bevoegdheden. Onze partij is de afgelopen 20 jaar geëvolueerd naar een echte beleidspartij, waarbij jammer genoeg de echte liberale lijn soms wordt gelost. In mijn regio, de Westhoek, planden we dit jaar een programma over de heropbouw 100 jaar geleden na de Eerste Wereldoorlog, onder de naam Feniks. Symbolischer kan het niet.”

Wat na corona?

“Ook onze economie en ons sociaal leven zullen we na corona moeten heropbouwen. Laat ons dat doen met een vernieuwd, slagkrachtig partijbestuur, dat transparant werkt en in samenspraak met de basis. Ik wil mij in het partijbestuur hiervoor inzetten”, aldus Sabien Lahaye-Battheu. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten