Reglement voor spaarkaartactie ‘Blijf plakken in Zulte’ op agenda van gemeenteraad

Schepen Frederic Hesters laat zonnepanelen aan bod komen op de gemeenteraad. © MVW
Redactie KW

De gemeenteraad van 23 juni zal weer fysiek plaatsvinden. Om de nodige afstand te kunnen bewaren, wijkt men uit naar de grote zaal van het ontmoetingscentrum in Olsene waar de gemeenteraden ook plaatsvonden tijdens de bouw van het nieuw gemeentehuis. Er zal publiek toegelaten worden mits voorafgaandelijke inschrijving.

“We willen een reglement vastleggen voor de spaarkaartactie ‘Blijf plakken in Zulte'”, aldus eerste schepen Sophie Delaere. “We willen de lokale handelaars en zelfstandigen ondersteunen bij de heropbouw na de coronamaatregelen. De bedoeling is in de eerste plaats de consumptie binnen de gemeente te houden. Met spaarkaarten worden de inwoners gestimuleerd om lokaal te kopen. Unizo en de raad van lokale economie werden betrokken bij de uitwerking van het project. De actie loopt van 1 juli tot 30 september. De prijzenpot oogt mooi en situeert zich rond het één jaar gratis gebruik van de elektrische wagen, het gebruik van elektrische en gewone fietsen en het winnen van Zultebonnen. We rekenen op een meer dan degelijke respons van de inwoners.”

Zonnepanelen

Ook duurzaamheid en vermindering van de CO2-uitstoot komen aan bod. Enkele punten over deze materie worden toegelicht door de bevoegde schepen Hesters. “Er komt een project om zonnepanelen te plaatsen op gemeentelijke gebouwen met de mogelijkheid voor de inwoners om hierin te participeren”, aldus schepen Frederic Hesters. “Voor het plaatsen van zonnepanelen denken wij aan de sporthal, de gemeenteschool, het ontmoetingscentrum en latere nieuwbouwprojecten. De gemeenteraad zal gevraagd worden de concessieleidraad goed te keuren waarop geïnteresseerde aanbieders kunnen intekenen.”

Raveelpalen

De ‘palen van het onbeperkte’, ook de Raveelpalen genoemd, zijn aan renovatie toe. Deze bevinden zich op het grondgebied van de deelgemeente Machelen. Ze werden jaren geleden geplaatst als eerbetoon aan Roger Raveel, die dit toen met eigen ogen kon vaststellen. “De kleuren zijn vervaagd en op bepaalde plaatsen toont het beton scheuren”, aldus schepen Michael Vandemeulebroecke. “We willen de palen renoveren tegen het feestjaar 2021, het jaar waarin de 100ste verjaardag van de overleden kunstschilder Roger Raveel zal gevierd worden.”

(RMN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten