Raad voor Verkiezingsbetwistingen geeft groen licht voor Blankenbergse coalitiewissel

Redactie KW

De Raad voor Verkiezingsbetwistingen oordeelt dat de voordrachtsakte van N-VA’ster Daphné Dumery om schepen te worden in Blankenberge ontvankelijk is.

Daarmee wordt het licht op groen gezet om de coalitiewissel in de kuststad te voltrekken. De Raad voor Verkiezingsbetwistingen sprak zich woensdagochtend tijdens een openbare zitting uit.


Eind oktober kondigde Open VLD aan dat ze N-VA aan boord zou hijsen van de coalitie. De beslissing kwam er door het plotse ontslag van eerste schepen Johan Van Eeghem (SP.A). Normaal zou diens partijgenoot Jurgen Content zijn plaats innemen, maar er werd geoordeeld dat de stabiliteit daarmee in het gedrang kwam. Dus werd voor N-VA gekozen, terwijl Content overbleef als schepen zonder functies.

Content weigerde zich neer te leggen bij de voordrachtsakte van Daphné Dumery. Volgens hem en zijn partij was de akte niet geldig omdat de handtekeningen van Open VLD ontbraken en omdat er sporen waren dat bepaalde fragmenten achteraf werden gewist. De voorzitster van de gemeenteraad wou zich niet uitspreken over de ontvankelijkheid en dus ging het dossier naar de Raad voor Verkiezingsbetwistingen, die de akte nu dus ontvankelijk verklaarde. “We hopen dat deze beslissing voldoende is om het partijpolitiek getouwtrek achter ons te laten. Alle klokken zijn gehoord en de bevoegde instanties hebben zich uitgesproken”, reageerde Björn Prasse, voorzitter van Open VLD Blankenberge.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.