Politiezone Houtsche stelt veiligheidsresultaten 2018 voor

© AVH
Redactie KW

Op donderdag 6 juni gaven korpschef Eddy Van Daele en commissaris Alain Van Acker aan de gemeenteraadsleden een toelichting over het veiligheidsbeeld Beernem 2018. Het aantal diefstallen en inbraken in woningen staat na vorig jaar historisch laag. Dit is te verklaren door een aantal factoren waaronder de automatische nummerplaatherkenning met ANPR-camera’s. Ook het aantal ongevallen waarbij de bestuurder onder invloed is van alcohol daalde sterk.

Het aantal diefstallen vorig jaar was 142 waaronder 26 inbraken in woningen. Die cijfers zijn in dalende lijn sinds 2015 en staan historische laag. Het aantal inbraken in deelgemeente Oedelem daalde zelfs van 26 naar 7. Het aantal diefstallen aan/uit voertuigen werd gehalveerd naar 9.

Deze cijfers zijn te verklaren aan de hand van een aantal factoren. Eerst en vooral kunnen we rekenen op onze vrijwilligers die heel wat zaken doen rond diefstalpreventie. We werken ook heel nauw samen met de burger via buurtinformatiewerken. Hiervoor zetten we WhatsApp in. Bovendien organiseren we sterke interzonale acties en mogen we zeker ook het belang van de automatische nummerplaatherkenning (ANPR-camera’s) niet vergeten.

Inbraken in bedrijven

Wat de inbraken in bedrijven betreft, waren er dertien inbraken in bedrijven, waarvan acht in deelgemeente St-Joris (waar zich het industriepark bevindt). Heel binnenkort zitten we samen met vzw Bedrijvenpark rond diefstalpreventie in het bedrijvenpark. We hopen uiteraard dit cijfer naar beneden te brengen. Daarnaast steeg het aantal ongevallen met gewonden tot 59 na een dalende trend in de afgelopen jaren. In tegenstelling tot Zedelgem en Oostkamp zijn er geen dodelijke slachtoffers in Beernem.

(AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten