Politie en OCMW krijgen stek in nieuw gemeentehuis van Vleteren

Op het einde van de gemeenteraad in Vleteren kwam architect Johan Houwen de ontwerpplannen voor de uitbreiding van en de verbouwingen aan het nieuwe gemeentehuis De Sceure in Oostvleteren toelichten. Naast de al aanwezige diensten, worden er ook de politie en het OCMW in ondergebracht.

De kosten voor het uitbreidingsgedeelte worden geraamd op 625.000 euro, exclusief BTW en zonder lift en meubilair. © gf

Architect Johan Houwen werd in januari aangesteld om de plannen op te maken. Dat deed hij in nauw overleg met al het personeel dat gebruik zal maken van het gebouw. Er komt een maximaal behoud van alle functies die er nu al zijn ondergebracht.

De bestaande paddock wordt parkeerruimte. De totale parkeerruimte zal zowat vier maal de grootte van de huidige paddock hebben.

Er komt een beperkte uitbouw bij het huidige gebouw van De Sceure. Die is nodig voor het onderbrengen van de bibliotheek (beneden) en de raad- en trouwzaal (boven, met balkon en luifel en zicht op de De Meestermolen), telkens goed voor ruim 100 m2. De bestaande sportzaal blijft behouden.

Op de gelijkvloerse verdieping komen het OCMW, twee kantoren voor de politie, loketten voor de gemeentediensten, en de diensten Sport, Cultuur en Toerisme. Er komt een extra toegang voor de bib, de dienst Burgerzaken, de trap en de lift.

Boven komen naast de raadzaal het kantoor van de burgemeester en de algemeen directeur, een vergaderzaaltje voor het schepencollege, een muzieklokaal, een keukentje, sanitair, de dienst Ruimtelijke Ordening en het archief.

De Post

De kosten voor het uitbreidingsgedeelte worden geraamd op 625.000 euro, exclusief BTW en zonder lift en meubilair.

De Post blijft definitief in Woesten. Bpost had daar zelf om gevraagd, omdat zij ook veel klanten hebben uit het naburige Elverdinge.

De bouwaanvraag zou nog deze week ingediend worden. De start van de werken is voorzien in de lente van volgend jaar.

De laatste gemeenteraad van dit jaar heeft plaats op woensdag 19 december.

(AHP/foto RVL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.