Pol Van Den Driessche is enige Belgische waarnemer bij Brexit-referendum

Redactie KW

Op vraag van de Britse Groep van de Interparlementaire Unie (IPU) is de Brugse politicus aangewezen als waarnemer bij het referendum van volgende week over het Britse lidmaatschap van de Europese Unie, de zogeheten Brexit.

“Ik vertrek woensdag – net op mijn verjaardag – naar Londen”, bevestigt Pol Van Den Driessche, die er als enige Belgische waarnemer actief zal zijn. Daar krijgt hij een briefing over het verloop van de stembusgang en over zijn opdracht. Het gezelschap spreekt er ook met leiders van de twee kampen, de ‘leave’ enerzijds en de ‘remain’ anderzijds’ – en brengt een bezoek aan het centrale telbureau.

Op de dag van het referendum zelf gaat de Bruggeling al om 6.30 uur naar een stembureau om de opstart en opening van het bureau te bekijken. Daarna trekt hij naar een tiental stembureaus. Om 21 uur woont hij de sluiting van een bureau bij, om daarna met het team dat de stembussen naar het centrale telbureau brengt mee te rijden. Daar volgt hij de tellingen, waarschijnlijk tot diep in de nacht. Daags nadien is er de debriefing en keert hij terug naar Brugge.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.