Pol Van Den Driessche: “Demon is er zélf de oorzaak van dat Garrincha niet kan blijven”

Pol Van Den Driessche.
Redactie KW

Volgens N-VA-senator en lijsttrekker Pol Van Den Driessche hangt Franky Demon een totaal verkeerd beeld op van de situatie omtrent Garrincha. “Demon heeft De Lijn schrik aangejaagd met zijn bestemmingswijziging voor maar liefst vijf jaar. Hij had daar niet moeten in tussen komen”

Het dossier over de bestemming van de voormalige stelplaats van De Lijn in Assebroek begint meer te lijken op een partijtje pingpong. N-VA-voorman Pol Van Den Driessche mengt zich ook in de discussie en stelt dat Franky Demon, die deze morgen tijdens een persmoment de houding van De Lijn hekelde, er zélf de oorzaak van is dat Garrincha binnenkort de site moet verlaten.

“In het najaar van 2017 werd ik door de mensen van Garrincha opgebeld met de melding dat ze tot hun grote verbazing van De Lijn te horen hadden gekregen dat ze tegen het einde van het jaar de site zouden moeten verlaten”, zegt Pol Van Den Driessche. “Wat bleek? De stad Brugge, onder impuls van schepen voor ruimtelijke ordening Franky Demon, had een tijdelijke wijziging van bestemming van stelplaats naar recreatie goedgekeurd voor een periode van maar liefst vijf jaar. Daar hadden de mensen van Garrincha zelf ook nooit om gevraagd.”

Ontwaarding

“Door die zet van schepen Demon zijn de juristen bij De Lijn begrijpelijkerwijs in een kramp geschoten”, vervolgt Van Den Driessche. “Die bestemmingswijzing voor vijf jaar kan immers zorgen voor een grote ontwaarding van heel de site. Als eigenaar wil De Lijn natuurlijk al haar rechten vrijwaren om de site te kunnen ontwikkelen op de wijze die voor haar het meest interessant is. Als er een overeenkomst is tussen Garrincha en De Lijn, dan had schepen Demon daar nooit moeten tussen komen. Hij heeft De Lijn als het ware schrik aangejaagd; en de relatie tussen De Lijn en het stadsbestuur is al niet bijster goed.”

“Ik draag zelf de mensen van Garrincha een bijzonder warm hart toe – mijn zoon sport daar trouwens ook – en vond het ook spijtig dat ze op zo’n korte termijn zouden moeten vertrekken. Dus heb ik al mijn connecties aangesproken die iets kunnen betekenen in dit dossier. Zo heb ik verkregen dat Garrincha nog tot het einde van het jaar mag blijven. Die uitbaters hebben trouwens altijd beseft dat ze daar maar voor een beperkte duur konden actief zijn en hebben nu de mogelijkheid om uit te kijken naar een andere locatie.”

Rompslomp

Schepen Demon laat tot slot nog weten een goeie reden te hebben gehad om een wijziging naar een recreatiebestemming toe te staan voor vijf jaar. “Wij kregen geen enkel signaal dat De Lijn plannen had met deze site”, stelt de schepen. “Al jarenlang gebeurt er helemaal niets mee. Dus leek het ons niet interessant om iedere keer maar voor een jaar te verlengen, met alle administratieve rompslomp die daarbij komt.”

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.