Pavèl Verstraete neemt ontslag als gemeenteraadslid in Wielsbeke

Pavèl Verstraete was amper 19 toen hij in 2012 met 374 voorkeurstemmen rechtstreeks verkozen werd in de gemeenteraad.


Binnenkort verhuist Pavèl Verstraete naar Gent en dus zal hij eerstdaags zijn ontslag als gemeenteraadslid indienen. “Pavèl heeft getoond dat jongeren hun plaats hebben in de lokale politiek”, stelt voorzitter Frédéric Depypere.

Pavèl lag ook aan de basis van de oprichting van JONG CD&V in Wielsbeke en was sinds het begin ook jongerenvoorzitter. “Pavèl heeft aangetoond dat jongeren op hun eigen manier een politiek engagement kunnen opnemen en invullen”, zegt voorzitter Frédéric Depypere. “Ik wil namens het hele bestuur Pavèl bedanken voor zijn engagement en voor de inspiratie die hij voor hopelijk nog vele jongeren in Wielsbeke brengt. Want dat er jong politiek talent in onze gemeente huist, dat is zeker. Pavèl is het beste voorbeeld dat jongeren bij ons een belangrijke rol kunnen spelen.”

Ook burgemeester Jan Stevens (CD&V) heeft alleen maar positieve woorden voor het jonge gemeenteraadslid: “Pavèl was niet gemakkelijk te overtuigen om zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar uiteindelijk is hij een absolute meerwaarde gebleken. Hij heeft onze kijk op bepaalde dossiers meermaals positief kunnen beïnvloeden.”

Ook Pavèl kijkt met positieve gevoelens terug naar zijn periode bij CD&V Wielsbeke: “Ik heb me nooit in een oranje hokje willen laten drummen en niemand binnen de lokale afdeling verplichtte me er ook toe. Iedereen binnen CD&V Wielsbeke stond open voor gelijk welke mening. Men vroeg zelfs regelmatig naar hoe ik er als jongere tegenop keek en ik kon mijn eigen koers uitstippelen. Mijn keuze voor CD&V Wielsbeke was achteraf gezien zeker de juiste keuze!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.