OCMW blijft de gemoederen beroeren op de Hoogleedse gemeenteraad

Wim Vansteelandt © Foto JD
Redactie KW

Donderdagavond kwam de gemeenteraad in Hooglede na de zomervakantie opnieuw samen. De afwezige OCMW-voorzitter Erwin Delbeke kwam onder vuur te liggen.

In de vorige zitting had OCMW-voorzitter Erwin Delbeke (Samen Sterk) flink uitgehaald naar de vorige OCMW-voorzitter Wim Vansteelant (NVA Plus). Donderdag liet Erwin Delbeke zich evenwel verontschuldigen. Raadslid Kristof Pillaert (N-VA) betreurde zijn afwezigheid: “We hadden wel verontschuldigingen van hem verwacht.” Burgemeester Rita Demaré (CD&V) antwoordde: “Erwin heeft zich verontschuldigd op de OCMW-raad.” Kristof: “Daarmee is de kous niet af. We weten nu nog niet wanneer hij stopt. De werknemers van het OCMW en de bevolking blijven in de kou staan.”

Bij de bespreking van de jaarrekening 2014 van het OCMW stelde Wim Vansteelant: “Er komt meer zorgbehoevendheid met minder personeel.” Rita Demaré: “Mijn schoonmoeder verblijft al een tijdje in Ter Linde en is er heel tevreden. Het personeel wordt niet uitgeperst en ze zien er gelukkig uit.” Wim: “Ik hoor andere stemmen. Ik ben bezorgd, de toekomst zal het uitwijzen.”

Wim Vansteelant wilde ook nog 1-euromaaltijden invoeren, maar dit stuitte op een njet van de meerderheid. Wim zuchtte: “Dit is een gemiste kans, we zouden nochtans zo veel gezinnen bereiken.” (JD)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 11 september 2015.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.